LÄNSSTYRELSEN I VÄSTMANLANDS LÄN, Människa och samhälle

Vi söker dig som vill arbeta med brottsförebyggande samordning och föräldraskapsstöd för minskad kriminalitet bland barn och ungdomar. Värdesätter du en god social arbetsmiljö med gemenskap och meningsfulla sammanhang där du får utvecklas både personligt och professionellt? På Länsstyrelsen välkomnas du till en arbetsplats med god sammanhållning och samhällsviktiga arbetsuppgifter. Som utvecklingsledare erbjuds du kvalificerade arbetsuppgifter med mycket eget ansvar och inflytande. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

 

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsledare bidrar du till utvecklingen av ett kunskaps- och problembaserat lokalt och regionalt brottsförebyggande arbete. Du arbetar med att sprida kunskap, skapa forum för dialog och erfarenhetsutbyte, men också med att ge praktiknära stöd till länets kommuner.

Du förväntas utföra arbetet både självständigt och i nära samarbete med en kollega. Ni samverkar och för dialog med aktörer på lokal, regional och nationell nivå.

 

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen arbetar på uppdrag av regeringen med en rad olika frågor inom social hållbarhet. På enheten för social hållbarhet kommer du att arbeta med intressanta och utmanande arbetsuppgifter med stor samhällsnytta. Enheten arbetar med att genomföra regeringens politik inom jämställdhet, integration, mänskliga rättigheter och folkhälsa.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

 

Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning inom kriminologi, sociologi, statsvetenskap eller annan motsvarande utbildning
  • Erfarenhet från offentlig förvaltning på kommunal, regional eller nationell nivå
  • Erfarenhet av processledning och samverkan
  • Goda kunskaper i att kommunicera på svenska i tal och skrift
  • Körkort B

Det är meriterande med:

  • Erfarenhet av praktiskt brottsförebyggande arbete
  • Erfarenhet av arbete med frågor inom social hållbarhet på strategisk nivå

 Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös och har en förmåga att samarbeta och inkludera andra. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad och drivande. Du kan hantera komplexa frågor där du behöver analysera komplicerade problem och hitta fungerande lösningar.

Du bidrar till en god arbetsmiljö och att arbetsgruppen når sina mål. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

 

Om Länsstyrelsen i Västmanland

Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande, kompetent och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet. Vi är runt 200 medarbetare som tillsammans utvecklar och jobbar med frågor som är avgörande för samhället. Vi har en samordnande roll i länet och är därför en viktig länk till regering, riksdag och andra myndigheter. Vår vision är ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

Möt några av våra medarbetare och läs mer om vad vi erbjuder som arbetsgivare

 

Övrigt

För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde. Hos oss på länsstyrelsen är vissa befattningar placerade i säkerhetsklass. Det kan innebära att en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Vid tillsvidareanställning blir du automatiskt krigsplacerad hos oss.

Det här betyder det att vara krigsplacerad hos oss

Så behandlar Länsstyrelsen Västmanland dina personuppgifter

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-2935-2024
Kontakt
  • Sanela Cerimagic, 010-2249236
Facklig företrädare
  • Åsa Sars, 010-2249387
  • Torbjörn Messing, 010-2249371
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb