Länsstyrelsen Gävleborg, Avdelningen för landsbygd och djur

Vill du vara med och bidra till ett hållbart Gävleborg? Då är Länsstyrelsen Gävleborg arbetsplatsen för dig.

Nu söker vi en medarbetare till enheten för landsbygdsutveckling och kontroll. Som projektledare kommer du att handlägga frågor inom enhetens ansvarsområde.

Ta chansen att söka ett roligt och utvecklande arbete!

Enheten för landsbygdsutveckling och kontroll består idag av elva medarbetare. Vi arbetar med projektverksamhet för landsbygdsutveckling och rådgivning till jordbruksföretag i länet,  med kontroll av foder och livsmedel i primärproduktionen, djurmärkningskontroller, arealkontroll och veterinära frågor. Vi har även det övergripande ansvaret för länsstyrelsens del i genomförandet av den regionala handlingsplanen för Sveriges livsmedelsstrategi. Vi söker nu en ny projektledare för detta arbete.

Om jobbet

Som projektledare kommer du att arbeta med genomförande av Gävleborgs handlingsplan för Sveriges livsmedelsstrategi. Arbetet innebär både uppföljning, utvärdering och utveckling av mål och åtgärder. Kommunerna är viktiga i utvecklingen av livsmedelsproduktionen. Du ska stödja dem i deras åtgärder och därför är nätverkande, koordinering och arrangemang av aktiviteter viktiga pusselbitar för att bli framgångsrik i uppdraget.

Du ska arbeta med utgångspunkt i Gävleborgs handlingsplan för Sveriges livsmedelsstrategi 2018–2030 (se www.livsmedelsstrategigavleborg.se). Prioriterade arbetsområden är exempelvis att utveckla efterfrågan och betalningsviljan för kött producerat på betesmarker, skogens skafferi samt länets besöksnäringar och livsmedelsproducenter, driva Gävleborgs livsmedelsberedskap och underlätta för generationsväxling inom jordbruket.

För att genomföra handlingsplanen och olika projekt kopplade till denna, kommer samarbete också behövas med både Region Gävleborg, andra myndigheter, föreningar såsom Matvärden samt organisationer som t ex LRF och Sveriges Jägarförbund.

I arbetet kommer du också vara med och driva, samordna och utlysa projekt med projektstöd från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, framför allt inom stöd till samarbete och stöd till kompetensutveckling inom området livsmedel och besöksnäring. Syftet med dessa stöd är att dels via samarbeten, dels via ökad kompetensen hos verksamma på landsbygden, bidra till en hållbar ekonomisk, miljömässig och social utveckling i länet.

Om dig

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom lantbruk/livsmedel/landsbygdsutveckling och kunskaper/erfarenhet om de praktiska förutsättningarna inom lantbruk, livsmedelsproduktion och/eller landsbygdsutveckling. Vi ser att du bör ha arbetslivserfarenhet som koordinator, projekt- eller processledare. Det är meriterande om du har erfarenheter från arbete med regional livsmedelsstrategi/handlingsplan eller från politiskt styrd organisation. Du får gärna också ha erfarenhet av tidigare arbete rörande livsmedelsberedskap.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som kan hitta nya arbetssätt i projektledarrollen. Ditt nytänkande ska omsättas i praktiken och leda till resultat. Handlingsplan och tidsplan för aktiviteter finns, men du kommer själv ansvara för att planera, organisera och prioritera det dagliga arbetet på ett effektivt sätt. Samarbete med olika interna så väl som externa aktörer ska fungera genom att du kan samverka med dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du kan lyssna, kommunicera och lösa problem konstruktivt.

Goda datakunskaper och ett intresse för digital informationsspridning är ett krav, liksom B-körkort.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen.

Vill du vara med och påverka framtiden i Gävleborg och vara en del av oss? Välkommen med din ansökan senast den 12 juni.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 3914-2024
Kontakt
  • Markus Abrahmsén, enhetschef, 010-2251497
  • Jenny Larsson, Avdelningschef, 010-2251457
Facklig företrädare
  • Karin Gadde Jennische, Saco, 010-2251571
  • Agneta Eriksson, ST, 010-2251331
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb