Länsstyrelsen Kalmar län , Länsledningens stab

Beskrivning

Enheten för stöd och säkerhet ansvarar för internt stöd såsom reception, beställningar, fastighetsfrågor, IT och telefoni. Enheten ansvarar för stöd och samordning till landshövdingen och dennes representationsverksamhet och har det övergripande ansvaret för myndighetens säkerhetsarbete och systematiskt brandskyddsarbete. Enheten består av ca 10 medarbetare varav några är behovsanställda.

Arbetsuppgifter

Som vikarierande enhetschef arbetsleder du enheten och ansvarar för verksamhet, arbetsmiljö och budget. Tjänsten innehåller både intern och extern samverkan vilket ställer stora krav på din sociala förmåga och prestigelöshet. Du har en nära dialog med chefskollegor i gemensamma verksamhetsfrågor. Du kommer även ha nära samarbete med säkerhetsskyddschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är prestigelös och har en god förmåga att samverka och skapa goda relationer såväl internt som externt.

Du ska ha:

 • Högskoleutbildning inom relevant sakområde, alternativt annan yrkesutbildning eller flerårig yrkeserfarenhet som vi finner likvärdig
 • Erfarenhet av att leda, samordna och följa upp verksamhet
 • Ledarskapsutbildning och erfarenhet
 • Erfarenhet av arbete med säkerhet och säkerhetsskydd

Det är meriterande med:

 • Erfarenhet av samverkan och tvärsektoriellt arbete inom offentlig sektor
 • Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar
 • God IT-förståelse
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt sätt att leda verksamheten utifrån helhetssyn och med förståelse för olika perspektiv. Det är viktigt att du är ansvarstagande och strukturerad. Du har en god självinsikt och leder dina medarbetare på ett tydligt och tillitsfullt sätt. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga. 

Villkor

B-körkort är ett krav.

Länsstyrelsen är en totalförsvarsmyndighet. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt Säkerhetsskyddslagen innan beslut om anställning fattas. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Frågor om säkerhetsprövning samt registerkontroll görs till kontaktperson. Läs mer om registerkontroll och säkerhetsklass Registerkontroll - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-09-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 % under september månad och därefter 100 %
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-5706-2024
Kontakt
 • Johan Blom, 0102238500
Facklig företrädare
 • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
 • Ted Kransby, ST, 010-2238454
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb