LÄNSSTYRELSEN I JÄMTLANDS LÄN, Enheten för lednings- och verksamhetsstöd

Länsstyrelsens cirka 300 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet. Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill tillvarata de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Enheten för lednings- och verksamhetsstöd är en av Länsstyrelsens sju enheter. Här arbetar vi med att ge stöd åt länsledningen samt övriga chefer och medarbetare i en bredd av frågor. Vi arbetar bland annat med verksamhetsutveckling och planering, ekonomi, upphandling, personalfrågor, kommunikation, säkerhetsfrågor, ärendehantering och intern service. Hos oss arbetar experter inom dessa områden som gärna delar med sig av sin kunskap.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare – tillsammans för en hållbar framtid!

Beskrivning

Som projektekonom hos oss kommer du vara en del av ett härligt gäng på fem kollegor samtidigt som du arbetar tätt tillsammans med organisationens projektledare. I tjänsten ingår att planera, hålla deadlines och följa enhetens årliga processer.

Arbetsuppgifter

Som projektekonom kommer du att arbeta i nära samarbete med våra projektledare och chefer. Du deltar vid projektens uppstartsmöten och styrgruppsmöten för att informera om den ekonomiska redovisningen och tidsplan samt för att sätta dig in i projektens verksamhet.

I rollen ingår bland annat att analysera, följa upp och sammanställa det ekonomiska utfallet i olika projekt över tid i det format finansiärens regelverk fastställt. En förutsättning för detta är att du håller dig uppdaterad om de olika finansiärernas regelverk. Du sammanställer projektets transaktioner och säkerställer att det finns underlag som styrker transaktionerna. Löpande kontroller, uppföljning av kostnader och finansiering i flerfinansierade projekt är också en del av detta arbete.  

Du kommer också att arbeta som redovisningsekonom med arbetsuppgifter kopplade till löpande redovisning i form av bokföring och fakturahantering, omföringar, avstämningar och tidredovisning samt övrigt stöd till länsstyrelsens medarbetare i ekonomiska frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom ekonomi/motsvarande utbildning eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt. Du ska ha god erfarenhet av projektredovisning, gärna inriktat på EU projekt så som LIFE-projekt. Du ska också ha god förmåga att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Det är meriterande med goda kunskaper i systemen Unit4 (Agresso) samt Visma och god kompetens inom Office-paket. Det är också meriterande om du har erfarenhet av statlig redovisning.

Rollen innebär en bredd av arbetsuppgifter och ansvarsområden. Du behöver därmed vara flexibel i ditt arbete och gå in med en prestigelös inställning till den variation av arbetsuppgifter du kommer att utföra. Vi ser även att du är lösningsorienterad och ständigt ser möjligheter. 

Som person är du bra på att skapa och förvalta goda relationer till medarbetare, projektledare och övriga som du kommer i kontakt med. Du är ansvarstagande, konstruktiv och bra på att ta initiativ i ditt arbete. Du har förmåga att se helheten och att göra prioriteringar utifrån din helhetssyn. Du har ett stort engagemang för ditt område, är prestigelös och har förmåga och intresse av att bidra till utveckling. Det faller sig naturligt för dig att hjälpa till där det behövs och ge service till andra.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 4979-2024
Kontakt
  • Eva Spångberg, ekonomichef, 010-2253217
Facklig företrädare
  • Marie Fastesson, ST, 010-2253429
  • Eva Ljungdahl, Saco, 010-2253604
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-16

Tillbaka till lediga jobb