På Miljöavdelningen arbetar vi för länets hållbara utveckling, ur såväl ett miljömässigt som ett ekonomiskt och socialt perspektiv. Vi hanterar till exempel frågor som rör miljöfarliga verksamheter och skydd och skötsel av värdefull natur. Vi arbetar också med förvaltning av vatten och nationalparker. Vår personal arbetar både i fält och på kontor.

Arbetsbeskrivning

Länsstyrelsen söker en Vattenvårdshandläggare till enheten Vatten och Naturmiljö. Enheten har en stor bredd av olika verksamhetsområden inom miljöområdet och arbetar för att främja en hållbar utveckling och bidra till att miljömålen uppfylls. Enheten Vatten och Naturmiljö består av cirka 20 medarbetare och du kommer att ingå i en arbetsgrupp på sex personer.

Du arbetar med tillsyn och prövning av vattenkraftverk och dammar. En viktig del i arbetet är genomförandet av den nationella planen för moderna miljövillkor för vattenkraften, att delta i och driva samverkansprocesser och tillståndsprövningar. Vidare ingår arbete med att bedöma miljöpåverkan och vilka åtgärder som kommer att behövas, samt frågor som anknyter till ramdirektivet för vatten, vattenförvaltning och restaurering av vattenmiljöer. I arbetet ingår även tillsyn på kraftverk och övriga dammar. En viktig del i arbetet blir att styra tillsynsinsatser där de förväntas göra störst miljönytta. Tillsynen kan innebära uppföljning av anläggningar som ska förses med fungerande fiskpassage, tillräckligt med vatten för tryggad fiskvandring och en egenkontroll som säkerställer långsiktig uppföljning och funktion av anläggningen.

Rollen innebär kontakter med flera parter såsom konsulter, företag, markägare, kommuner och nationella myndigheter. Arbetet innebär även ett nära samarbete med andra verksamhetsområden som vattenförvaltning, kulturmiljö och naturvård.

Följande filmer beskriver ditt arbetsområde lite mer:

Kvalifikationer

Du har utbildning på akademisk nivå med inriktning mot miljö-, naturvetenskaplig eller annan relevant inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har:

  • utbildning i miljörätt eller annan juridisk utbildning
  • utbildning i vattenmiljöfrågor eller har fått kunskap inom området på annat sätt
  • arbetslivserfarenhet av arbete på statlig myndighet
  • arbetat med tillsyn eller prövning enligt miljöbalken särskilt med vattenverksamhet eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig.

Som person har du god förmåga att se helhet och sammanhang och att se saker ur olika perspektiv. Du är strukturerad, noggrann, självständig och utåtriktad samt har god pedagogisk förmåga som innebär att du kan kommunicera och förklara beslut och ställningstaganden. Arbetet kräver förmåga att arbeta självständigt men också att kunna fungera och agera som en del av en grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Det är också viktigt att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort för bil krävs.

Anställning

Anställningen är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 5 juni 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 112-2971-2023
Kontakt
  • Magnus Ekelund, tf. enhetschef, 010-2248380
Facklig företrädare
  • Ann-Kristin Moberg, ST, 010-2248349
  • Tomas Gustafson, Saco, 010-2248754
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tilbake til ledige stillinger