Länsstyrelsernas IT-avdelningen, Enheten för Applikationsstöd IT

Länsstyrelsernas IT-avdelning är i en spännande utvecklingsfas där digitalisering, innovativa lösningar och säkerhets- och beredskapsfrågor är i fokus. Vår IT-miljö är omfattande och varierande. Den innefattar allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. Framför allt kommer våra idéer hela samhället till nytta. Det ger en alldeles speciell känsla som är svår att slå.

Länsstyrelsernas verksamhet har en stor bredd och verkar inom områden som är högst aktuella i dagens samhälle. Digitalisering är en stark drivkraft för länsstyrelserna där IT ofta har en nyckelroll i att realisera behoven.

Länsstyrelsernas IT-avdelning är nationell och jobbar för samtliga 21 länsstyrelser i Sverige.

Arbetsbeskrivning

Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och söker dig som vill arbeta operativt som systemtekniker.

Länsstyrelsernas system för diarieföring (ärendehantering) är ett verksamhetskritiskt system med höga krav på tillgänglighet för att säkerställa att verksamheten kan utföra sitt arbete men också för att kunna uppfylla lagens krav på allmänhetens rätt till insyn i handläggningen. Systemet hanterar cirka 360 000 ärenden per år med drygt 6 500 användare. Systemet har ett flertal integrationer med både med andra myndigheters system och med länsstyrelseinterna system som t ex dokumentmallssystemet.

Du jobbar främst med drift och underhåll, teknisk support och felavhjälpning för ärendehanteringssystemet och dokumentmallssystemet som är viktiga delar av ärendeplattformen. Särskilt viktigt är ett proaktivt arbete för att säkerställa långsiktig stabilitet och prestanda.

Som en del av vårt team får du bland annat:

 • arbeta med teknisk sammanhållning och förberedelser vid leveranser
 • ha en nära dialog med support- och utvecklingsleverantör
 • jobba med teknisk livscykelhantering av driftmiljöerna
 • göra uttag från SQL-databas.

Du är en del av en arbetsgrupp med god sammanhållning. Du driver dina arbetsuppgifter självständigt samtidigt som du jobbar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra och ni delar med er av er kompetens. Vi har en bred verksamhet med många olika verksamhetsområden, vilket gör att den ena dagen inte är den andra lik.

Placeringsort är Göteborg, Mariestad, Karlstad eller enligt överenskommelse. Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer

Du har:

 • en högskoleutbildning inom IT-området alternativt arbetsrelaterad erfarenhet som anses likvärdig
 • SQL-kompetens
 • goda kunskaper inom IIS 
 • goda kunskaper om Windows server.

Vi ser gärna att du har:

 • erfarenhet av drift och underhåll av stora verksamhetssystem
 • erfarenhet av arbete med serverapplikationer
 • erfarenhet av systemintegrationer
 • goda kunskaper i Word.

Personliga egenskaper:

Du är kommunikativ och har lätt för att anpassa ditt budskap till den du kommunicerar med och till situationen ni befinner er i. Du har ett strukturerat arbetssätt och du är noggrann i det du gör. Det visar sig genom att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. För att lyckas väl i rollen behöver du även vara självgående och jobba fokuserat mot uppsatta mål.

Genom din goda samarbetsförmåga bidrar du till en bra gemenskap i teamet, och du är aktiv och delaktig i att nå gruppens mål. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar och kommunicerar och löser konflikter konstruktivt. Då IT-avdelningen befinner sig i en stark expansionsfas behöver du vara öppen för förändringar och trivas med att rollen utvecklas över tid.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar landets befolkning.

Vad erbjuder vi dig?

Här jobbar engagerade och kunniga kollegor i en trevlig miljö, och du har bra balans mellan arbete och fritid. Förutom intressanta och varierande arbetsuppgifter får du goda förmåner kring ledigheter och friskvårdsbidrag. Vi erbjuder även ett flexibelt jobb med goda möjligheter till distansarbete, och bra arbetsvillkor när det gäller arbetstid.

Här läser du mer om hur det är att Jobba på vår IT-avdelningen. Du kan också se en film om hur det är att Jobba hos oss

Du ansöker om jobbet via denna länk: Sök jobbet som Systemtekniker IT

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi vill gärna att din ansökan är på svenska då det är vårt arbetsspråk.

Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetenhet. Säkerhetsprövning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan komma att genomföras innan vi fattar beslut om anställning. Läs mer om säkerhetsprövning Personalsäkerhet - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se). Även svenskt medborgarskap kan komma att krävas.

Vi har valt rekryteringskanaler och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid. Arbetstid: Främst dagtid måndag - fredag 40 tim./vecka. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.
Ort Mariestad, Göteborg, Karlstad eller enligt överenskommelse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 112-16573-2023-2
Kontakt
 • Josefine Widepalm, funktionschef, 010-2244331
Facklig företrädare
 • Pia Severinsson, SACO, 010-2244472
 • Martin Dahl, ST, 010-2244768
 • Kajsa Lackovic, SEKO, 0770-457900(växel)
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tilbake til ledige stillinger