LÄNSSTYRELSEN I GOTLANDS LÄN

Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.
Hos oss arbetar drygt 150 personer och vår chef är landshövding Anders Flanking.

Länsstyrelsens Miljö- och vattenenhet arbetar med miljöfrågor inom ett brett område och mot fastställda regionala miljömål. Genom tillståndsprövning, tillsyn och förebyggande rådgivning till länets verksamhetsutövare arbetar vi för en god miljö på Gotland.

Länsstyrelsen söker en miljöskyddshandläggare. Tjänsten är placerad på Miljö- och vattenenheten som består av 23 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som miljöskyddshandläggare kommer du att arbeta med tillsyn och aktivt delta i prövningar av miljöfarlig verksamhet som beslutas av Miljöprövningsdelegationen på länsstyrelsen i Stockholms län eller Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt. Tjänsten innefattar även andra arbetsuppgifter inom miljöområdet som exempelvis tillsynsvägledning, uppföljning av miljömål och handläggning av ansökningar för tillstånd. Du kan även komma att granska överklaganden av kommunala beslut, delta i yttranden över remisser från andra myndigheter och få yttra dig inom dina kompetensområden i plansamråd.

Kvalifikationer

Du har en naturvetenskaplig akademisk examen med inriktning mot miljö eller teknik. Du har erfarenhet av arbete med miljöfarlig verksamhet, miljölagstiftning eller miljöprövning antingen som myndighetsperson eller verksamhetsutövare. Erfarenhet av tillsyn inom miljöbalkens område och arbetslivserfarenhet inom processindustri, täktverksamhet, miljöteknik eller kemikalieområdet är meriterande.

En del av Länsstyrelsens arbete innebär hantering av databaser och att jobba med kartor. Mycket av detta sker digitalt, därför ser vi gärna att du kan använda GIS-verktyg och är van att jobba med administrativa, digitala system.

Du är en initiativrik och drivande person med förmåga att åstadkomma resultat enligt uppsatta mål och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är pedagogisk, flexibel och har lätt för att samarbeta. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten. Du bör också ha förståelse för det sammanhang Länsstyrelsen verkar i och är därför lyhörd och kommunikativ. Innehav av B-körkort är ett krav.

Villkor

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass kommer sedvanlig registerkontroll att utföras vid eventuell anställning. Anställningen kräver att du är svensk medborgare men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Länsstyrelsen har samordningsansvar inom både krisberedskapen och totalförsvaret i länet. Det innebär att du som medarbetare kan komma att ingå i krisledningsorganisationen och att du kan bli krigsplacerad.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Visby/Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-2013-2023
Kontakt
  • Stefan Persson, 010-2239321
  • Måns Persson, 010-2239320
Facklig företrädare
  • Johan Lundberg SACO, 010-2239345
  • Gustav Pettersson ST, 010-2239420
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb