LÄNSSTYRELSEN I VÄRMLANDS LÄN, Social hållbarhet

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Beskrivning

Som projektadministratör kommer du att arbeta på enheten Social hållbarhet som arbetar med myndighetens uppdrag inom till exempel integration, mänskliga rättigheter, jämställdhet, folkhälsa, brottsförebyggande, ANDTS-samordning och mycket annat. På enheten arbetar 18 personer och vi arbetar i samverkan för att bidra till bästa måluppfyllelse.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen i Värmland är projektägare för projektet Yrkesväg med finansiering från AMIF (Asyl-, Migrations- och Integrationsfonden) och vi söker nu en projektadministratör till vår projektorganisation.

Projekttiden pågår till den 30 juni 2026 och projektets leds av en central styrgrupp. På länsstyrelsen finns ett centralt projektkontor som ansvarar för att koordinera och samordna projektet och utgörs av tre projektkoordinatorer, projektekonom, kommunikatör samt projektadministratör. Projektet genomförs i samverkan med 15 kommuner, både inom och utanför länet, som har lokala styrgrupper och delprojektledare. I projektet finns också flera centrala projektpartners som har i uppdrag att stötta kommunerna i deras utvecklingsarbete.

Projektets målgrupp är tredjelandsmedborgare och syftet är att skapa en tydlig utbildningskedja inom kommunal vuxenutbildning som möjliggör stegförflyttning för målgruppen, samt att skapa bättre förutsättningar för snabbare språkutveckling och progression inom utbildningssystemet. Kommunerna ska också utveckla nya metoder och arbetssätt i arbetet med målgruppen samt utveckla samverkan mellan olika verksamheter både lokalt och mellan kommunerna. Ett av projektets mål är att öka målgruppens anställningsbarhet och matchningsbarhet mot arbete.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat arbete med AMIF-relaterad rapportering och administration, administration av projektets samarbetsyta, diarieföring, attestering av fakturor, beställningar, bokningar och anmälningar till konferenser, samt övrigt stöd till projektkontoret, centrala styrgruppen och projektpartners.

Dina arbetsuppgifter kan komma att uppdateras och kompletteras under projekttiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med administration samt i projektverksamhet. Erfarenhet av administration i EU-projekt är meriterande, liksom erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Du har goda kunskaper i Officeprogrammet och god datorvana i allmänhet. Du är kommunikativ och behärskar svenska språket väl i både tal och skrift och hanterar även det engelska språket.

Meriterande för tjänsten är:

o                           eftergymnasial utbildning t.ex. inom offentlig förvaltning

o                           erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning

o                           erfarenhet av arbete i EU-finansierade projekt.

 

För att lyckas väl i rollen är det viktigt att god struktur och noggrannhet kännetecknar ditt arbete. Du har också vana av och förmåga att arbeta självständigt. Arbetsuppgifterna kommer att variera och innebär många olika kontaktytor, varför du även behöver visa en hög grad av flexibilitet, ha gott omdöme, vara serviceinriktad och professionell i din roll och i möten. Arbetets karaktär ställer höga krav på förmåga att arbeta i grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.

Villkor

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-3967-2023
Kontakt
  • Biträdande enhetschef Annika Andersson, , annika.b.andersson@lansstyrelsen.se,010-2247397
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via växeln, 010-2247000
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tilbake til ledige stillinger