IT-avdelningen, Enheten för driftstöd IT

Länsstyrelsernas IT-avdelning är i en spännande utvecklingsfas där digitalisering, innovativa lösningar och säkerhets- och beredskapsfrågor är i fokus. Vår IT-miljö är omfattande och varierande. Den innefattar allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. Framför allt kommer våra idéer hela samhället till nytta. Det ger en alldeles speciell känsla som är svår att slå.

Länsstyrelsernas verksamhet har en stor bredd och verkar inom områden som är högst aktuella i dagens samhälle. Digitalisering är en stark drivkraft för länsstyrelserna där IT ofta har en nyckelroll i att realisera behoven.

Länsstyrelsernas IT-avdelning är nationell och jobbar för samtliga 21 länsstyrelser i Sverige.

Arbetsbeskrivning

På Länsstyrelserna satsar vi stort på att stärka vår interna utvecklingsavdelning. Nu har du möjlighet att söka rollen som DevOps Engineer där du får en nyckelroll i att fortsätta bygga och etablera leveransområdet som ska stötta utvecklare med infrastruktur. Här erbjuds du goda möjligheter att forma din roll samt påverka framtiden av detta viktiga område. Lockas du av ett hållbart arbetsliv med goda möjligheter till distansarbete del av arbetstiden? Vill du bygga vårt samhälle tillsammans? Är du redo för nästa utmaning i karriären?

I rollen som DevOps Engineer kommer du att ingå i ett ödmjukt och kompetent team som präglas av engagemang och snabba beslutsvägar. Teamet förvaltar och utvecklar våra utvecklarverktyg i form av exempelvis DevOps Server. Du arbetar nära utvecklingsavdelningen för att fånga upp och möta deras IT-infrastrukturbehov. Med din expertis kommer du att stötta med plattformar, ramverk, best practices inom build och deploy samt DevOps som arbetssätt. Vidare kommer du att agera ambassadör där du engagerar utvecklingsteamet och andra genom att kommunicera möjligheterna av leveransen inom området.

Du kommer att tillhöra en större grupp inom infrastruktur och drift där du även arbetar nära databas, automation, arkitektur och kommunikation. Du får en arbetsgivare med fokus på en samhällsgärning att vara stolt över. Här har du en möjlighet att arbeta med IT som påverkar hela samhället.

Placeringsort: Göteborg eller enligt överenskommelse. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda möjligheter till distansarbete del av arbetstiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kommunikativ, strukturerad och som trivs bäst när du får skapa nytta i sammanhang där verksamhet och teknik möts. Som person är du nyfiken och har ett stort tekniskt intresse, samt är lyhörd för andras behov och öppen för samarbeten. Du har högskoleutbildning inom IT alternativt arbetsrelaterad erfarenhet som anses likvärdig av arbetsgivaren. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Du är även säkerhetsmedveten och har alltid den vinkeln med i lösningar du realiserar.

Erfarenhetsmässigt tror vi att du idag arbetar med IT-infrastruktur och är nyfiken på systemutveckling eller att du är en systemutvecklare som är intresserad av att arbeta mer med IT-infrastruktur. Du förstår och kan förutse utvecklares behov och realisera dem praktiskt med infrastrukturlösningar.

Viktigt är att du besitter DevOps-tänket och har erfarenhet av att använda Azure DevOps Server eller likvärdiga verktyg. Har du erfarenhet av både systemutveckling och IT-infrastruktur är det mycket meriterande.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länens befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetenhet. Säkerhetsprövning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan komma att genomföras innan vi fattar beslut om anställning. Läs mer om säkerhetsprövning Personalsäkerhet - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se). Även svenskt medborgarskap kan komma att krävas.

Vi har valt rekryteringskanaler och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid. Arbetstid: Dagtid måndag - fredag 40 tim./vecka
Ort Göteborg eller enligt överenskommelse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 112-18815-2023
Kontakt
  • Paula Skoglund, Rekryteringskonsult Experis, paula.skoglund@se.experis.com
Facklig företrädare
  • Pia Severinsson, SACO, 010-2244472
  • Martin Dahl, ST, 010-2244768
  • Kajsa Lackovic, SEKO, 0770-457900(växel)
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb