Länsstyrelsen i Jönköpings län

Brinner du för samhällsfrågor och vill vara med och utveckla vårt arbete med press- och mediefrågor?

Länsstyrelsen är en statlig myndighet och regeringens företrädare i länet. Vi arbetar för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest framgångsrika län. Genom samverkan med andra aktörer bidrar vi till att skapa förutsättningar för ett attraktivt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling i länet.

Vi är en kunskapsorganisation med 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från naturreservat, samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, till krisberedskap och mycket annat.

Tjänsten är placerad på kommunikationsenheten på avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd. På enheten finns idag 10 personer, varav 8 som arbetar med kommunikation och 2 som arbetar med GIS (geografiska informationssystem).

Enhetens kommunikationsfunktion arbetar både strategiskt och operativt med att stötta ledning, chefer och medarbetare i kommunikationsfrågor och ska bidra till att utveckla myndigheten till en kommunikativ organisation.
Vi arbetar med långsiktig utveckling av myndighetens kommunikation och kanaler samt planerar, initierar och följer upp interna och externa kommunikationsaktiviteter. Samtidigt hanterar vi kortsiktigt uppkomna kommunikationsbehov i verksamheten. Som högsta civila totalförsvarsmyndighet är kriskommunikation en viktig och naturlig del i vårt arbete.

Arbetsuppgifter

I den här tjänsten ligger huvudfokus på att utveckla och arbeta med
press- och mediefrågor i nära samarbete med övriga kollegor i myndighetens presstjänst. Du kommer också arbeta operativt med mediefrågor, exempelvis att ge service till journalister och hänvisa dem till rätt person i organisationen, ge coachning och medieträning till chefer och medarbetare samt att planera, genomföra och följa upp nyheter, pressinbjudningar med mera.

Du kommer också hålla ihop och utveckla vårt arbete med omvärlds- och mediebevakning samt arbeta med kriskommunikation tillsammans med vår kriskommunikatör. Även om du i huvudsak kommer ha fokus med press- och mediefrågor samt kriskommunikation kommer du ibland även arbeta med andra kommunikationsuppdrag på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av kommunikatörsyrket och minst lika lång erfarenhet av att ha arbetat både strategiskt och operativt arbete med press- och mediefrågor. Du har erfarenhet av omvärlds- och mediebevakning.

Har du dessutom erfarenhet av kommunikationsarbete inom offentlig förvaltning, varit pressansvarig eller att du har arbetat med kriskommunikation ser vi det som meriterande. Du behöver ha en god förståelse för medias roll, en god kommunikativ förmåga och en hög digital kompetens. Du har lätt för att formulera dig i tal och skrift och du skriver och talar flytande svenska. Du behöver ha B-körkort.

Du kan snabbt anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån nya förutsättningar och förändringar i omvärlden. Du har en god pedagogisk förmåga och har lätt för att samarbeta och förstå andra människors behov. Du tar ansvar för dina uppdrag och är bra på att leda dig själv. Att arbeta med ständiga förbättringar är självklart för dig varför du också är öppen för nya perspektiv och kunskaper. Du behöver också kunna växla mellan långsiktig utveckling och att lösa kortsiktiga uppkomna behov.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning som regel på våra tillsvidareanställningar. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Övrigt

Intervjuer sker vecka 24–25.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass varför svenskt medborgarskap är ett krav. Säkerhetsprövning genomförs inför beslut om anställning.

Läs mer om vad Länsstyrelsen erbjuder som arbetsgivare och möt våra medarbetare på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 112-4198-2023
Kontakt
  • Eva Sandsjö Liljedahl, 010-2236000
Facklig företrädare
  • Anne Bergquist, ST/TCO, 010-2236000
  • Anna Lejontand, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tilbake til ledige stillinger