LÄNSSTYRELSEN I KALMAR LÄN, Avdelning landsbygd, Djurenheten

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar cirka 250 engagerade medarbetare inom en mängd olika samhällsfunktioner. Tillsammans bidrar vi till hållbar utveckling, en god livsmiljö och tillväxt. Detta gör vi genom avvägningar mellan ekologi, social hållbarhet och ekonomi.

Verksamheten genomsyras av tillitsbaserad ledning och styrning samt vår värdegrund som innebär effektivitet och service, objektivitet, legalitet och respekt för lika värde.

Är du nyfiken på vår arbetsplats och vårt värdegrundsarbete kan du läsa mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/

Beskrivning

Kalmar län är ett av Sveriges viktigaste områden för livsmedelsproduktion. Länsstyrelsen är en del av länets livsmedelsstrategi, där visionen är att länet ska utvecklas till en välkänd livsmedelsregion av högsta klass och målet är att fler människor ska välja mat från lokala producenter. Kalmar är även ett viltrikt län och länsstyrelsen har en aktiv roll i länets viltförvaltning.

Inom båda dessa områden är Djurenhetens arbete en mycket viktig del. På enheten arbetar ca 25 personer med tillsyn och handläggning inom livsmedelskedjan, där bland annat djurskyddskontroll, förprövning, livsmedel och veterinära frågor ingår samt vilt- och rovdjursfrågor, handläggning av tillsyn över hund och katt och att verkställa omhändertaganden av djur.

Arbetsuppgifter

Då arbetsuppgifterna inte omfattar en heltidstjänst så har du en anställning som handläggare vid någon av våra verksamhetsområden som grund och jobbar deltid med handläggning. Som biträdande enhetschef arbetsleder du delar av enheten och ansvarar för personal, verksamhet och arbetsmiljö. Du leder enheten tillsammans med enhetschefen och ersätter denne vid dennes frånvaro.  Det kan även bli aktuellt att leda ett av enhetens framtida team. Du rapporterar till enhetschefen.

Det finns stora möjligheter att utforma innehållet i tjänsten tillsammans med enhetschefen.  

Du arbetar, med svensk djurskydds- livsmedels- och jaktlagstiftning som grund, för en helhetssyn på Länsstyrelsens uppdrag och bidrar genom det till en ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling i länet.

Kvalifikationer

Du ska ha: 

  • utbildning och erfarenhet inom djurskydd, lantbruk, jakt- och viltvård eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • erfarenhet av att leda och utveckla en arbetsgrupp

Det är meriterande med:

  • ledarerfarenhet från djurskydds­livsmedels- eller jakt- och viltvårdsområdet.
  • god förmåga att kommunicera, exempelvis till media eller med externa parter

Vi söker dig som har ett driv, engagemang och en god förmåga att samverka och skapa goda relationer internt och externt.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, har en förståelse för länsstyrelsens hela uppdrag, för verksamheten och personalfrågor. Du har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har ett strategiskt tankesätt med en drivkraft att effektivisera och utveckla verksamheten på ett målinriktat sätt.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har hög personlig mognad, integritet och ett tydligt ledarskap utifrån en helhetssyn. Du är lyhörd inför andra och intresserad av att jobba med människor. Det är viktigt att du har synen att människors olikheter är styrkor. Du leder dina medarbetare på ett tillitsfullt sätt och skapar möjlighet för utveckling.

Villkor

Chefsförordnande på 3 år.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-4218-2023
Kontakt
  • Fredrik Ustrup, 010-2238448
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ann-Eva Zidén, ST, 010-2238530
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tilbake til ledige stillinger