LÄNSSTYRELSEN I KALMAR LÄN, Avdelning natur

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar cirka 250 engagerade medarbetare inom en mängd olika samhällsfunktioner. Tillsammans bidrar vi till hållbar utveckling, en god livsmiljö och tillväxt. Detta gör vi genom avvägningar mellan ekologi, social hållbarhet och ekonomi.

Verksamheten genomsyras av tillitsbaserad ledning och styrning samt vår värdegrund som innebär effektivitet och service, objektivitet, legalitet och respekt för lika värde.

Är du nyfiken på vår arbetsplats och vårt värdegrundsarbete kan du läsa mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/

Beskrivning

Nu söker vi dig som vill ta dig an uppdraget som enhetschef på vår naturskyddsenhet. På enheten arbetar idag 17 engagerade medarbetare.

Hållbar utveckling är grunden för vårt arbete. Inom Länsstyrelsens naturvårdsuppgifter ingår att skydda, vårda, utveckla och förvalta värdefulla naturmiljöer. Kalmar län har många fantastiska områden med höga naturvärden; från utsjöbankar, grunda vikar och havsstrandängar till vattendrag, strandskogar, ekhagar, alvarmarker och brandpräglade tallskogar.

Naturskyddsenheten har två huvudsakliga ansvarsområden genom områdesskyddsarbetet och naturvårdshandläggningen. Inom områdesskyddet arbetar medarbetarna med att bilda naturreservat och teckna naturvårdsvårdsavtal, på land och i vatten. Vi har också ett uppdrag om att utreda bildandet av två nya nationalparker. Naturvårdshandläggning handlar och prövning och tillsyn enligt miljöbalken. Vi granskar inkomna ärenden och ser hur planerade åtgärder påverkar naturen, och vilka villkor som krävs för att minska skadan på arter och naturtyper. Enheten hanterar även havsbaserad vindkraft.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef leder du medarbetarna på enheten och ansvarar för verksamhet, arbetsmiljö och budget. Du deltar i naturavdelningens ledningsgrupp med gemensam planering och prioritering utifrån bredare perspektiv. Du är enhetens ansikte utåt och företräder myndigheten i externa kontakter.

Som enhetschef har du en helhetssyn och bidrar till Länsstyrelsens arbete för en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling med möjligheter till synergier mellan tillväxt och naturvård.

Kvalifikationer

Nu söker vi dig som har högskoleutbildning inom verksamhetsområdet eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

För att lyckas i uppdraget behöver du erfarenhet av att leda och utveckla en arbetsgrupp samt  har arbetslivserfarenhet inom området. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att vara chef samt haft ansvar för budget, ekonomisk uppföljning och personal. Utöver det ser vi gärna att du har erfarenhet av rättstillämpning och myndighetsutövning inom naturmiljöområdet och kunskap om länets mångfald av naturmiljöer. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ditt sätt att leda verksamheten. Du ska vara en trygg och närvarande ledare som är lyhörd, stöttande och tydlig. Du leder dina medarbetare på ett tillitsfullt sätt och skapar ett öppet arbetsklimat med möjlighet för utveckling. Du är prestigelös och har god självinsikt. Som ledare agerar du proaktivt för att förebygga ohälsa och arbetsmiljöproblem. Du har en god kommunikativ förmåga och intresse för att arbeta strategiskt och tvärsektoriellt med förståelse för olika perspektiv. Det är även viktigt att du är trygg i externa kontakter. Som enhetschef behöver du ha förmågan att driva utveckling, samverka med både interna och externa parter i frågor och verka för en god arbetsmiljö. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-4219-2023
Kontakt
  • Martin Unell, 010-2238304
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ann-Eva Zidén, ST, 010-2238530
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tilbake til ledige stillinger