LÄNSSTYRELSEN I SÖDERMANLANDS LÄN, Enheten för vatten, miljö och klimat

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Vill du bidra till en hållbar utveckling i ett av Sveriges snabbast växande län? Vi erbjuder ett viktigt arbete som handläggare för vattenverksamheter med uppgiften att säkerställa en hållbar förvaltning av länets vattenresurser. Tjänsten är placerad på enheten för Vatten, miljö och klimat med 16 medarbetare som arbetar med vattenverksamheter, vattenförvaltning, miljöövervakning samt att samordna länets klimat och miljömålsarbete.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en grupp som handlägger anmälningar om vattenverksamhet och tillsyns- och prövningsärenden enligt 11 kapitlet i miljöbalken. I arbetet ingår att bedöma om exempelvis muddringar, anläggning av bryggor, våtmarker och vägtrummor kan utföras utan att påverka vattenmiljöerna negativt. Du företräder Länsstyrelsen i kontakt med kommuner och verksamhetsutövare i tillståndsprocesser och samråd. En del av arbetet kommer innefatta arbete med ansökningar kring energieffektivisering av små hus. 

Kvalifikationer och profil

Vi söker dig som har

 • avslutad akademisk utbildning som till exempel miljö- och hälsoskyddsinspektör, biolog, agronom, hydrolog eller limnolog.
 • kunskap och/eller erfarenhet av miljöbalkens bestämmelser.
 • kunskaper och/eller erfarenhet av arbete relaterat till handläggning av anmälningar om vattenverksamhet.
 • mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, i det svenska språket.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper där vi värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft. Du är kvalitetsmedveten, analytisk och kan jobba strukturerat och självständigt mot uppsatta mål. Du kommunicerar väl och på ett förtroendeingivande sätt.

Meriterande är:

 • erfarenhet från kommunal, regional eller statlig verksamhet.
 • erfarenhet från arbete med samhällsplanering.
 • goda kunskaper och erfarenhet från arbete med vattenförvaltning.

Om tjänsten

Anställningen är en särskild visstidsanställning på ett år.

Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering beroende på uppdragets utformning.

Information

Mer information om arbetsuppgifterna får du av handläggare Sophia Sandås eller enhetschef Kristina Keltler Mossberg. Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S) och Albert Bekassy (ST). 

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 12 juni 2023. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nyköping
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-3821-2023
Kontakt
 • Kristina Keltler Mossberg, 010-2234000
 • Sophia Sandås, 010-2234000
Facklig företrädare
 • Patrik Holmer, Saco-S, 010-2234000
 • Albert Bekassy, ST, Växel/STDirekt:0771-555444
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb