LÄNSSTYRELSEN I SÖDERMANLANDS LÄN, jordbrukarstöd

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Länsstyrelsen söker en handläggare av jordbrukarstöd till enheten för jordbrukarstöd. Anställningen är tillsvidare med start så snart som möjligt. Enheten för jordbrukarstöd är en del av avdelningen för landsbygd. 

Enheten för jordbrukarstöd som har uppdraget att handlägga och kontrollera de jordbrukarstöd som söks med samordnad ansökan (SAM). Här ingår direktstöd inom den europeiska gemensamma jordbrukspolitiken (CAP) och flertalet miljöersättningar inom landsbygdsprogrammet. 

Avdelningen för landsbygds övergripande uppdrag är att arbeta med EU-stöd till lantbruk, landsbygdsstöd, landsbygdsutveckling, livsmedelsstrategin, viltförvaltning och fiske. Vårt uppdrag omfattar också veterinära frågor såsom djurskydd, livsmedel, smittskydd och förprövning av djurstallar.

Arbetsuppgifter

Tjänsten omfattar främst handläggning av ansökningar och utbetalningar avseende jordbrukarstöd, inklusive arbete med återkrav, men det kan även ingå uppdrag inom enhetens och avdelningens övriga verksamhetsområden. Arbetet är administrativt vilket bland annat innebär att granska ansökningar mot det regelverk som finns för dessa ansökningar. Bedömningar genom att granska kartor och annan information om markerna i Jordbruksverkets GIS ingår. En viktig del är att informera målgruppen om dessa stödformer, samt genom rådgivning till målgruppen för jordbrukarstöd bidra till att miljömålen och målen för strategisk plan uppnås.

Kvalifikationer och profil

Krav:

 • Utbildning på högskolenivå som agronom, lantmästare, biolog, landskapsvetare eller liknande som länsstyrelsen bedömer vara motsvarande utbildning, eller har kunskaper genom flerårig arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om:

 • Du har arbetat med handläggning av jordbrukarstöd på länsstyrelsen.
 • Du har erfarenhet av handläggning på en myndighet eller inom kommunal verksamhet.
 • Du har god kännedom om jordbrukspolitiken och lantbrukets villkor.
 • Du behärskar grunderna i praktiskt lantbruk.
 • Du har kunskaper om odlingslandskapets natur- och kulturvärden.
 • Du har en bakgrund inom ekonomi.
 • Du har arbetat i Jordbruksverkets olika IT-miljöer.
 • Du har arbetat med fältkontroller kopplade till jordbrukarstöden.

Som person är du ansvarstagande, lyhörd samt har en god pedagogisk förmåga och lätt för att samarbeta. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet är självständigt och kräver noggrannhet. Du behöver ha goda datorkunskaper. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft högt eftersom vi jobbar i grupp med tydliga mål. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper.

Om tjänsten

Anställningen är tillsvidare med start så snart som möjligt. Provanställning på sex månader tillämpas. 

Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering beroende på uppdragets utformning.

Information

Mer information om arbetsuppgifterna får du av rekryterande chef Susanna Alanko som nås via växeltelefon 010-223 40 00. 

Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S, växel 010-223 40 00) och Albert Bekassy (ST, Växel / ST Direkt: 0771–555 444).  

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 8 juni 2023. Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. 

Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att få ta del av innehållet i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter så ska du först kontakta HR-enheten för att få hjälp med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nyköping
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-3874-2023
Kontakt
 • Susanna Alanko, 010-2234000
Facklig företrädare
 • Patrik Holmer, Saco-S, 010-2234000
 • Albert Bekassy, ST, Växel/STDirekt:0771-555444
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tilbake til ledige stillinger