LÄNSSTYRELSEN I KALMAR LÄN, Avdelning landsbygd, Djurenheten

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar cirka 250 engagerade medarbetare inom en mängd olika samhällsfunktioner. Tillsammans bidrar vi till hållbar utveckling, en god livsmiljö och tillväxt. Detta gör vi genom avvägningar mellan ekologi, social hållbarhet och ekonomi.

Verksamheten genomsyras av tillitsbaserad ledning och styrning samt vår värdegrund som innebär effektivitet och service, objektivitet, legalitet och respekt för lika värde.

Är du nyfiken på vår arbetsplats och vårt värdegrundsarbete kan du läsa mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/

Beskrivning

På Djurenheten arbetar vi inom två huvudområden. Det ena är vilt- och rovdjursfrågor och det andra är tillsyn och handläggning inom livsmedelskedjan där bland annat djurskyddskontroll, livsmedel och veterinära frågor ingår. Vi handlägger också ärenden om tillsyn över hund och katt och verkställer omhändertaganden av djur.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen söker en vikarie som ska arbeta med i huvudsak djurskydd och som vill vara med i vårt fortsatta arbete med att utveckla djurskyddskontrollen i länet. Kalmar län är ett lantbrukstätt län så tonvikten i tjänsten är kontroll av livsmedelsproducerande djur. Eftersom verksamheten är händelsestyrd så kan arbetsuppgifterna komma att anpassas efter verksamhetens behov.

Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med handläggning och tillsyn enligt djurskyddslagen. Detta omfattar bland annat rutinmässig djurskyddskontroll och handläggning av anmälningsärenden samt uppföljning när brister konstateras. I arbetet ingår prövning av tillstånd för verksamheter med djur. I arbetsuppgifterna ingår även information och samverkan
med många olika intressenter såsom allmänhet, djurägare, andra myndigheter och organisationer.
Även andra arbetsområden kan bli aktuella och du måste därför ha intresse och vilja att arbeta inom enhetens övriga verksamhetsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, exempelvis agronom med inriktning husdjur, lantmästare med inriktning djurhållning, etologi- och djurskyddsprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer relevant. Du har goda kunskaper om gällande lagstiftning som till exempel djurskyddslagstiftningen, tillsynslagen och förvaltningslagen. Tidigare erfarenhet av att arbeta med handläggning inom statlig eller annan offentlig verksamhet är önskvärd. Erfarenheter av arbete med lantbrukets djur och smittskydd är meriterande.

Som person behöver du ha en god kommunikativ förmåga, vara flexibel och gilla utmaningar. För att lyckas med jobbet och för att trivas på enheten måste du vara bekväm i rollen som myndighetsperson. Det innebär att du är objektiv, saklig och serviceinriktad och kan hantera motstridiga intressen. Då arbetet inom detta verksamhetsområde ibland kan vara
psykiskt påfrestande är det viktigt att du har en personlig mognad, är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och det professionella. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet, att dina egenskaper kompletterar arbetsgruppen och din förmåga att bidra till en god arbetsmiljö. En förutsättning för tjänsten är att du fungerar bra i grupp.

Villkor

B körkort krävs.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-07-17
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-4285-2023
Kontakt
  • Fredrik Ustrup, 010-2238448
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ann-Eva Zidén, ST, 010-2238530
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tilbake til ledige stillinger