LÄNSSTYRELSEN I DALARNAS LÄN

Välkommen att arbeta hos oss vid Länsstyrelsen i Dalarnas län! Vi samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället. Vi vill nu ha din hjälp att göra Länsstyrelsen ännu bättre.
Hos oss finns goda möjligheter att förena privatliv med arbetsliv genom flexibla arbetssätt och flertalet uppskattade förmåner såsom; distansarbete upp till 49,9%, lång semester, 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder och löneväxling. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på Jobba hos oss, Länsstyrelsen Dalarna (lansstyrelsen.se).

Uppdraget

I rollen som länsledningskoordinator arbetar du nära landshövding och länsråd i deras uppgifter. I uppdraget ingår att stödja länsledningen i planeringen och genomförandet av ledningsgruppens och andra möten vid myndigheten som länsledningen leder.

Vidare ska du, tillsammans med landshövding och länsråd, planera möten med externa intressenter så som andra statliga myndigheter, länets politiker i kommuner och regionen samt med andra aktörer i och utanför länet. I uppdraget ingår vidare att säkerställa kvalitetssäkrade underlag inför interna och externa aktiviteter som länsledningen ska delta i. Omvärldsbevakning är också en viktig del i rollen och som länsledningskoordinator kan du även få andra uppgifter, exempelvis utredningsuppdrag, efter beslut av länsledningen.

Arbetet ska utföras i samarbete med länsledningssekreteraren och i nära samverkan med Länsstyrelsens avdelnings- och enhetschefer. I arbetet kommer du även ha många externa kontakter. I rollen som Länsledningskoordinator är du placerad direkt under länsledningen och länsrådet är din närmaste chef.

Hos oss finns goda möjligheter att förena arbetsliv med privatliv genom flexibla arbetssätt och flertalet uppskattade förmåner.

Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/dalarna

För att trivas hos oss

Vi tror att du vill ha ett viktigt samhälleligt uppdrag, arbeta i en omväxlande och engagerande kultur där Dalarnas bästa är i fokus. Som person söker du ett omväxlande arbete där mer strategiska uppgifter varvas med mer operativa sådana.

Kvalifikationer

Vad förväntar vi oss av dig?

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning eller annan utbildningsbakgrund som Länsstyrelsen bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete i myndighet, organisation eller företag och av arbetsuppgifter relevanta för uppdraget, som kvalificerat stöd till den högsta ledningen. Vi tror att flertalet olika erfarenheter och/eller arbetserfarenheter kan passa för just detta uppdrag.

Som person är du analytisk, självständig, drivande, strukturerad, flexibel, ansvarstagande och lojal. Du har en mycket god samarbetsförmåga, där du är lyhörd och trygg i din yrkesroll. Du har en bra förmåga att skapa och bevara goda relationer. Du kan hantera stora mängder information och sortera ut vad som är relevant och du är en duktig utredare och skribent. Du kan planera ditt eget arbete men kan också hantera när förutsättningarna ändras med kort varsel. Hög integritet och ett brett samhällsintresse är en förutsättning i detta uppdrag.

För oss är den statliga värdegrunden viktig och som Länsledningskoordinator förväntas du stå upp för den liksom att följa myndighetens olika styrdokument.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper

Villkor

Tjänsten är säkerhetsklassad enligt Säkerhetsskyddslagen och kräver ett svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning.

Intervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningstiden.

Länsstyrelsen i Dalarnas län tillämpar provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 112-6992-2023
Kontakt
  • Camilla Fagerberg Littorin, 010-2250212
Facklig företrädare
  • Carina Nordlander, Saco, 010-2250353
  • Irené Svedjelöv, ST, 010-2250203
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tilbake til ledige stillinger