Avdelning Verksamhetsstöd har som huvudmål att utveckla organisationen och skapa effektiva och lättillgängliga stödsystem. Vi stödjer organisationens arbete vad gäller säkerhet, kommunikation, HR, ekonomi, juridik och i andra strategiskt övergripande frågor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker två länsjurister som ska handlägga och vara beslutande i för Länsstyrelsen olika förekommande ärenden exempelvis inom plan- och bygglagen, strandskydd, miljöbalken m.m. En del av arbetet innebär att vara juridisk rådgivare internt i olika frågor. Nu behöver vi stärka upp inom två områden; förvaltningslagen och offentlighet och sekretess samt inom frågor för civilt försvar. Vi ser gärna att du har en av dessa inriktningar. 

Som länsjurist är du placerad på Rättsenheten. Rättsenheten bevakar de juridiska aspekterna i Länsstyrelsens verksamhet och verkar för att handläggningen är effektiv och rättssäker. På enheten jobbar 13 medarbetare med olika uppdrag och ansvarsområden. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp bestående av sex länsjurister och en chefsjurist samt i Länsstyrelsens nätverk för olika sakfrågor.

I arbetet förekommer även externa kontakter med andra myndigheter, allmänheten och media.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en juristexamen eller annan juridisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning på domstol eller myndighet på central, regional eller lokal nivå. 

Det är meriterande om du har:

  • utbildning inom miljöbalken, förvaltningslagen, offentlighet och sekretess och/eller folkrätt
  • erfarenhet av arbete med miljöbalken, folkrätt och mänskliga rättigheter, offentlighet och sekretess och/eller notariemeritering.

Som person är du kommunikativ i tal och skrift, strukturerad och har ett noggrant arbetssätt samt god samarbetsförmåga. Du har förmåga att pedagogiskt kommunicera och förklara beslut och ställningstaganden. Du är självständig med god initiativförmåga och driver ärendehandläggningen framåt. Du har goda kunskaper inom Officepaketet och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Körkort krävs.

Anställning

Anställningen är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Vissa anställningar på Länsstyrelsen är säkerhetsklassade och säkerhetsprövning kommer då att genomföras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Med anställning kan följa skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 14 juni 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 112-3577-2023
Kontakt
  • Christina Schöön, enhetschef, 010-2248300
Facklig företrädare
  • Victoria Holmgren, ST, 010-2248707
  • Jenny Nilsson, Saco, 010-2248672
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb