Är du controller, vill jobba för viktiga samhällsfrågor och sätter din kompetens i ett större sammanhang?

Vi söker dig som vill utvecklas och har fokus på såväl ekonomi som verksamhet. Hos oss har du möjlighet att påverka och utveckla såväl i vårt team som på myndighetsnivå. Vi välkomnar din kreativitet, professionalitet och prestigelöshet. Bli vår nya controllerkollega på ekonomienheten!

Vad ingår i arbetet
Ekonomiarbetet på Länsstyrelsen i Stockholm kommer de närmaste åren att utvecklas till att bli mer proaktivt och verksamhetsnära. Tjänsten innebär huvudsakligen att vara controller i ekonomi- och verksamhetsfrågor till chefer och projektledare. Du håller ihop avdelningars budget- och prognosarbete på månads-, tertial- och årsbasis för olika finansieringskällor, samt stöttar avdelningar i verksamhetsplanering, styrning och uppföljning. Din roll är ofta att kommunicera komplicerade ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt. Du förväntas bidra till en god verksamhetsutveckling. Du kommer också ansvara för någon eller några av Länsstyrelsens myndighetsgemensamma
ekonomi- eller styrningsprocesser.

Tjänsten innehåller en stor bredd i arbetsuppgifter, vilket innebär att du arbetar både med en strategisk helhetssyn och med praktiska uppgifter.

Är du den vi söker?
Du ska ha:

  • akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande
  • flera års arbetslivserfarenhet som controller inom både ekonomi- och verksamhetsstyrning
  • aktuell erfarenhet av arbete och rapportering till myndighetsledning
  • aktuell erfarenhet av budget- och prognosverktyg, som till exempel Hypergene
  • mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska
  • erfarenhet av processutveckling, primärt inom ekonomiområdet

Meriterande

  • erfarenhet av förändringsledning

Som person
är du bra på att skapa och vårda goda relationer och nätverk. Du är analytisk och identifierar utmaningar och möjligheter med en konstruktiv och lösningsinriktad inställning. Du är en god strateg och tar ansvar med helheten för ögonen och är motiverad och intresserad av att utveckla verksamhetsstyrning. Du är hjälpsam, kommunikativ och konsultativ i ditt sätt att stödja och ge service.

Om Länsstyrelsen
Länsstyrelsen Stockholm är en samlande kraft för en växande och hållbar huvudstadsregion. Genom att ta ansvar för helheten, hittar vi vägar framåt i komplexa samhällsfrågor. Helhetsbilden är en viktig utgångspunkt för oss när vi samverkar med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer.

På regeringens uppdrag bidrar vi också till att nationella mål får genomslag i vårt län. Hos oss finns experter inom många olika sakområden och vår samlade kompetens har en häpnadsväckande bredd. Här lär du dig något nytt varje dag!

Anställning
Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

För den som blir tillsvidareanställd på Länsstyrelsen i Stockholms län kommer krigsplacering att ske utifrån totalförsvarets behov. Vid en allvarlig samhällsstörning kan du också komma att ingå i myndighetens krisledningsorganisation.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

Kontaktpersoner
Lena Darås, chefskonsult, 010-223 12 01

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer 112-26427-2023
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tilbake til ledige stillinger