LÄNSSTYRELSEN I STOCKHOLMS LÄN, Landsbygd, Enheten för veterinära områden

Vill du vara med och säkra foder- och livsmedelsproduktionen i Stockholms län? Vi söker nu en arbetskamrat med kompetens inom foder- och livsmedelsområdet. 

Vad ingår i arbetet?
Länsstyrelsen har det regionala ansvaret för kontroll av foder och livsmedel i primärproduktionen. Målet med foder- och livsmedelslagstiftningen är att skydda människors och djurs hälsa samt värna om konsumenternas intressen.

Tjänsten är placerad på enheten för veterinära områden på avdelningen för landsbygd. Som handläggare inom primärproduktion planerar och genomför du i huvudsak rutinkontroller på anläggningar med livsmedelsproduktion. Kontrollen omfattar första ledet i livsmedels- och foderkedjan. Du säkerställer att foder- och livsmedelsföretagen i primärproduktionen uppfyller kraven i livsmedelslagstiftningen. Du arbetar självständigt, både i fält och administrativt men kommer också att utöva tillsyn i samarbete med länsveterinär och djurskyddshandläggare.

För att täcka upp verksamhetens behov kan det också vara aktuellt med arbetsuppgifter inom andra områden såsom rutinkontroller av lantbrukets djur, mottagning och utredning av klagomålsärenden. Även handläggning och kontroller rörande tillstånd för verksamheter med häst, hund, katt och andra sällskapsdjur kan förekomma.

Uppdraget innebär många kontakter på olika nivåer i samhället, till exempel med djurhållare, företag, branschorganisationer, djurhälsopersonal, kommuner, länsstyrelser, centrala myndigheter och departement. Det ställs därför krav på gott omdöme och lyhördhet i alla dessa kontakter kombinerat med hög integritet i myndighetsutövningen.

Som anställd på Länsstyrelsen får du kompetensutveckling inom ditt verksamhetsområde och samhällsfrågor i stort.

Är du den vi söker?
Du ska ha

  • Relevant högskoleutbildning för området eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Goda kunskaper inom Office-paketet
  • God kommunikationsförmåga och förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete inom livsmedels- eller foderkontroll
  • Erfarenhet av arbete inom lantbruk/växtodling
  • Kunskap om eller erfarenhet av odling av groddar och/eller växthusodling
  • Erfarenhet av ärendeutredning eller arbete inom offentlig sektor
  • Kunskap om Förvaltningslagen
  • Kunskap inom systemen Platina och Primör

Som person
Vi söker dig som har egen drivkraft, kan ta initiativ och självständigt planera ditt arbete framåt på ett effektivt sätt mot fastställda mål och tidplaner. Du är ansvarstagande, lyhörd och har en god kommunikativ förmåga. Arbetet förutsätter att du tycker om att samarbeta med andra människor då du kommer att ha mycket kontakt med verksamhetsutövare och djurägare, myndigheter och kollegor på avdelningen. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Visstid 7 månader med möjlighet till förlängning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2023-06-11

Vi kallar på intervju löpande.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Om Länsstyrelsen
Länsstyrelsen Stockholm är en samlande kraft för en växande och hållbar huvudstadsregion. Genom att ta ansvar för helheten, hittar vi vägar framåt i komplexa samhällsfrågor. Helhetsbilden är en viktig utgångspunkt för oss när vi samverkar med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer. På regeringens uppdrag bidrar vi också till att nationella mål får genomslag i vårt län. Hos oss finns experter inom många olika sakområden och vår samlade kompetens har en häpnadsväckande bredd. Här lär du dig något nytt varje dag! Genom en trygg arbetsmiljö, ständigt lärande och förståelse för olika perspektiv rustar vi oss inför morgondagen. Vår styrka är vår förmåga att ställa om när förutsättningarna förändras – alltid med ansvar för helheten och länets bästa. Läs mer på www.lansstyrelsen.se/stockholm.

Kontaktperson
Janina Lindgren
Enhetschef, enheten för djurvälfärd och livsmedel
010-223 17 68

Eva Mo
Kontaktperson ST
010-223 14 62

Isabel Lundahl
Kontaktperson SACO
010-223 22 44

Tillträde 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Referensnummer 112-26428-2023

Tilbake til ledige stillinger