Länsstyrelsen i Södermanlands län

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Södermanland är en av de snabbast växande regionerna i Sverige och Länsstyrelsen står inför flera intressanta utmaningar och ett spännande utvecklingsarbete. Länsstyrelsen arbetar för att utveckla länet och vi söker nu en ny kollega som vill bidra i arbetet.

Vi söker nu en engagerad och driven medarbetare till vår HR- och kommunikationsenhet. Enheten består idag av 7 medarbetare och ingår i avdelningen för verksamhetsstyrning och stöd. HR- och kommunikationsenheten ansvarar för arbetsgivarfrågor, arbetsrätt, administration samt att ge stöd och råd till avdelningschefer och enhetschefer. Vi arbetar även med myndighetens kommunikation, pressfrågor och intern och extern kommunikation samt rådgivning till verksamhetens övriga kommunikation.

Arbetsuppgifter

Vi vill fortsätta utveckla HR-arbetet och processerna utifrån kärnverksamheternas behov. I detta arbete kommer du att ha en viktig roll. Engagerade och ansvarstagande medarbetare är en förutsättning för att vi ska kunna genomföra våra uppdrag med rätt kvalitet.

Som HR-administratör får du ett mångsidigt arbete i en verksamhet i utveckling. I arbetsuppgifterna ingår administration inom HRs alla områden; löner, rekrytering, utbildning, introduktion med mera. I uppgifterna ingår bland annat att se över hur HRs administrativa processer kan digitaliseras, det kan exempelvis innebära att utveckla rutiner och skapa webbaserade formulär. I uppgifterna ingår även att ansvara för post och mail som kommer till HR, fakturahantering, arkivering och diarieföring. Du kommer även att skriva mötesanteckningar, göra bokningar och ta emot anmälningar till seminarier och utbildningstillfällen som HR ansvarar för. Utöver detta kommer du att bidra till myndighetens kommunikation genom att arbeta med vårt intranät och sociala medier exempelvis LinkedIn.

Inom avdelningen hjälps vi åt vid arbetstoppar eller specifika evenemang så du bör vara beredd att bistå avdelningen även i andra uppgifter. Över tid kan arbetsinnehåll förändras om myndighetens uppdrag förändras.

Kvalifikationer och profil

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig med förmåga och vilja att leverera god service. Du är engagerad, strukturerad och noggrann. Du har gymnasieexamen, gärna med samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt vana att arbeta i olika administrativa IT-system.

Du behöver vara självgående och ha förmågan att planera ditt arbete samtidigt som du är flexibel och kan anpassa dina insatser där de bäst behövs. Du tar egna initiativ till effektiviseringar och bidrar aktivt till avdelningens goda arbetsmiljö och utveckling.

Du kommer att ha kontakt med många kollegor internt och därför är det självklart att du är kommunikativ och har ett professionellt bemötande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande; löneadministration, lönesystem, rekrytering, registratur, arbetsgivarvarumärke via LinkedInt eller kunskap i Sitevision eller andra motsvarande websystem.  

Vill du komma till en arbetsplats med länet som arbetsfält och med värderingar som helhet, ansvar och respekt så är du välkommen att söka. Vi ser fram emot att ta emot ytterligare en engagerad kollega till vår enhet.

Om tjänsten

Anställningen är tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning på sex månader kommer att tillämpas.

Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering beroende på uppdragets utformning.

Information

Mer information om arbetsuppgifterna får du av HR-kommunikationschef Josefin Lindberg eller HR-utvecklare Simon Solgård som nås via växeltelefon 010-223 40 00.

Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S, växel 010-223 40 00) och Albert Bekassy (ST, Växel/ST Direkt: 0771–555 444).

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 19 juni 2023. Intervjuer kommer ske under veckorna 24-26.

Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland.

Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att få ta del av innehållet i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter så ska du först kontakta HR-enheten för att få hjälp med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nyköping
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-4105-2023
Kontakt
  • Josefin Lindberg, 010-2234226
Facklig företrädare
  • Patrik Holmer, Saco-S, 010-2234000
  • Albert Bekassy, 0771-555444
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tilbake til ledige stillinger