Länsstyrelsen i Hallands län, Samhällsbyggnadsenheten

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 230 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland.

Tjänsten är placerad på Samhällsbyggnadsenheten där drygt 20 personer arbetar med frågor som rör bostäder, klimat, energi, kulturmiljö, infrastruktur, GIS och samhällsplaneringsfrågor. Arbetet på enheten bedrivs i nära samverkan med länets kommuner, statliga myndigheter, företag, organisationer och medborgare. Hela enhetens arbete bedrivs utifrån lagstiftning och särskilda regeringsuppdrag.

Regeringen har aviserat flera satsningar som syftar till en kraftigt ökad elektrifiering. Bland annat har länsstyrelserna fått nya uppdrag kring utvecklad regional energiplanering. I regeringens klimathandlingsplan påtalas också att länsstyrelserna har en viktig roll i att möjliggöra en snabb och effektiv energi- och klimatomställning i hela landet. Detta i syfte att bidra till stärkt näringslivsutveckling, minskad klimatpåverkan, förbättrad energiberedskap och trygg energiförsörjning. Denna tjänst inrättas därför för att skala upp och utveckla Länsstyrelsens energi- och klimatarbete.

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta med framtagning och genomförande av en regional handlingsplan för elektrifiering samt med att initiera och driva regionala projekt som rör energi- och klimatomställning. Detta kommer göras i nära samverkan och dialog med flera olika aktörer i länet. Projekt kan även drivas i samverkan med andra länsstyrelser och nationella myndigheter. Eventuellt kan tjänsten innefatta arbete med statliga investeringsstöd såsom Klimatklivet. Du kommer att ingå i en grupp på fem personer som arbetar med energi- och klimatfrågor och du kommer också att samverka med kollegor på Länsstyrelsen i Halland och på andra länsstyrelser.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha relevant högskoleutbildning inom energi, klimat, hållbarhet eller samhällsplanering. Grundläggande kunskaper om energi, Sveriges energisystem och klimatomställning är ett krav, djupare kunskaper är meriterande. Du bör ha arbetat några år inom området.

Du är drivande, kreativ och van vid att ta initiativ. Det är särskilt meriterande om du har arbetat med att initiera och driva projekt med flera samverkanspartners. Du har mycket god förmåga att skapa nya kontakter och att samarbeta med andra. Du har god förmåga att formulera dig i skrift och tal på svenska och gärna också på engelska.

Du har god förmåga att ta in, analysera och värdera information. Du är strukturerad och van att leverera resultat enligt tidsplan. Du är noggrann, serviceinriktad och har förmåga att arbeta självständigt. Dina personliga egenskaper är av stor betydelse, då arbetet kräver ansvarstagande och en god förmåga att samarbeta och skapa kontakter både internt och externt.

Övrigt

Vi kan erbjuda:

  • En spännande arbetsplats med bred kompetens
  • En möjlighet att bidra till viktiga samhällsuppdrag
  • Möjlighet till distansarbete om verksamheten tillåter
  • Friskvård med friskvårdstimme

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Ansökan till tjänsten görs via vårt rekryteringssystem.

Vi har aktivt valt media för annonsering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd.  

Tillsvidaretjänst

Länsstyrelsen kan komma att tillämpa sex månaders provanställning för denna anställning. 

Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad och om det blir aktuellt genomför vi en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen innan tjänsten tillträdes. Du kan komma att ingå i Länsstyrelsens krislednings- och krigsorganisation. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 112-1179-2024
Kontakt
  • Patrik Ekheimer (Energi- och klimatsamordnare), 010–2243000
  • Cecilia Engström (Enhetschef), 010-2243000
Facklig företrädare
  • Jennie Thronée (Saco-s), 010–2234000
  • ST-Direkt, 0771-555444
Publicerat 2024-02-09
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb