Länsstyrelsen i Östergötlands län, ​​Enheten för miljöprövning

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!

Du kommer att tillhöra Enheten för miljöprövning. Enhetens huvudsakliga uppgift är att bereda ansökningsärenden om tillstånd till miljöfarliga verksamheter i Östergötland och Jönköpings län. Tillståndsbesluten fattas av miljöprövningsdelegationen, en självständig funktion inom Länsstyrelsen. Enheten är en av sju enheter inom Avdelningen för miljö och natur.

 

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå utav att arbeta med tillståndsprövningar av miljöfarliga verksamheter tillsammans med andra kunniga kollegor på enheten. Hos oss har du möjlighet att genom ett meningsfullt arbete få arbeta med en bredd av olika verksamheter såsom vindkraft, industriverksamheter, avfallsanläggningar, lantbruk och förbränningsanläggningar. Arbetet innebär även att du samverkar med andra enheter på Länsstyrelsen. Ditt intresse och dina tidigare erfarenheter kommer att till viss del kunna påverka dina arbetsuppgifter. 

 

Vi vill att du har:

 • En akademisk examen om minst 180 hp som är relevant för arbetsuppgifterna inom exempelvis miljö, kemi, biologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • B-körkort (då resor kommer att ske i tjänsten till olika anläggningar i länet)
 • God samarbetsförmåga

Det är meriterande om du utöver ovan krav också har:

 • Erfarenhet av myndighetsutövning
 • Erfarenhet av förvaltningsarbete
 • Erfarenhet av handläggning
 • Erfarenhet av tillsyn eller prövning inom miljöbalksområdet eller annan erfarenhet inom miljöområdet vi bedömer likvärdig
 • Goda kunskaper om miljölagstiftningen
 • Erfarenhet av att arbeta med ärendehanteringssystem

 

Som person är du strukturerad, självgående och resultatorienterad, vilket innebär att du prioriterar och fullföljer egna mål samt gemensamma arbetsuppgifter och mål för enheten. Du är analytisk och kan bearbeta och utvärdera stora mänger med information. Du har förståelse för myndighetsrollen och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer både med dina kollegor och externa aktörer. Du kommer att ha kontakt med företag, kommuner och allmänhet vilket ställer krav på din kommunikativa förmåga. Vi lägger vikt vid de personliga egenskaperna.

 

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

 

Om oss som myndighet, våra förmåner och övriga villkor 

Länsstyrelsen Östergötland är en statlig myndighet och vårt kontor ligger i centrala Linköping. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete upp till två dagar i veckan i genomsnitt om verksamheten tillåter. 

För oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av omtanke, respekt och kommunikation och enligt den statliga värdegrunden. Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

Länsstyrelsen Östergötland

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Vill du veta mer kontakta:

Helena Eriksson, Enhetschef på enheten för miljöprövning telefonnummer: 010-2235444

Fackliga företrädare för SACO är Lovisa Granberg, tel. 010-223 54 90 och för ST är Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.com. Din ansökan ska ha inkommit senast 19 april 2024, ange ref nr: 4754.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 4754
Kontakt
 • Helena Eriksson, 010-2235444
Facklig företrädare
 • Lovisa Granberg, SACO, 010-2235490
 • Nina Stenmark, ST, 010-2235304
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-04-19

Tillbaka till lediga jobb