Miljöavdelningen, Naturvård

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Beskrivning

På enheten för naturvård arbetar vi med att uppfylla miljömålen genom att exempelvis skydda värdefulla naturområden genom bildande av naturreservat. Vi sköter och förvaltar även länets mer än 200 skyddade områden genom olika typer av naturvårdande åtgärder och tillgängliggör områden för friluftsliv.

Arbetsuppgifter

I arbetet med skötsel av skyddad natur ingår olika moment. Din huvudsakliga uppgift kommer att vara arbete med markering och underhåll av gränser runt våra naturreservat. Det innebär praktiskt arbete i hela Värmland med tonvikt åt de norra delarna av länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse för naturvård och praktiskt arbete. Arbetet är fysiskt krävande och du behöver därför ha god fysisk kondition, vana av att röra dig i naturen och trivas med arbete utomhus. Du har B-körkort och motorsågskörkort AB.

Erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Det är även meriterande om du har förarbevis för terränghjuling och motorsågskörkort C.

Som person är du självgående och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du tar ansvar för att dina arbetsuppgifter genomförs, är flexibel, noggrann, praktisk och har kunskaper i att använda tekniska hjälpmedel. Du är kommunikativ i mötet med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

 

Villkor

Tidsbegränsad anställning tom 240831, med möjlighet till förlängning.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Torsby
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 3550-2024
Kontakt
  • Linda Sundström, 010-2247211
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via växeln, 010-2247000
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb