På Landsbygdsavdelningen arbetar vi för att Länsstyrelsen ska nå målen i regeringsuppdragen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik. Vi ska aktivt bidra till robusta och attraktiva landsbygder genom god viltförvaltning och djuromsorg, ökad hållbar livsmedelsproduktion och fler konkurrenskraftiga företag.

Arbetsbeskrivning

Arbetet bedrivs i fält, inom Viltenhetens fältgrupp. Både enheten och fältgruppen består av mycket erfarna personer och den sociala arbetsmiljön inom enheten och gruppen är god. Det förekommer ibland ett högt tonläge i frågor kopplat till viltförvaltningen och det är framför allt fältpersonalen som möts av detta. Det finns en medvetenhet om detta inom enheten och det finns etablerade former för stöttning av chef och kollegor när sådana situationer inträffar.

Praktiskt arbete i fält med inventering av stora rovdjur och besiktning av viltskador på tamdjur och statens vilt.

Beredskap och arbete utanför kontorstider förekommer regelbundet och arbetet styrs till stor del av väder och olika händelser.

Kontakter med allmänheten och företrädare för intresseorganisationer, Naturvårdsverket, viltforskningen samt Viltskadecenter vid SLU, andra länsstyrelser och med andra nordiska myndigheter som har ett ansvar för förvaltning av stora rovdjur.

Kvalifikationer

Du ska ha:
- högskoleutbildning i biologi eller erfarenhet som bedöms som likvärdig
- utbildning till kvalitetssäkrare för rovdjur och som besiktningsman för rovdjursskadade eller dödade tamdjur samt besiktningsman för Statens vilt
- mångårig och omfattande erfarenhet från fältarbete med stora rovdjur, såsom inventering och besiktning av rovdjur, och av arbete med viltfrågor i Örebro län.
- B-körkort

Meriterande är om du har:
- körkort för snöskoter
- körkort för motorsåg och erfarenhet av praktiskt arbete med motorsåg och röjsåg

Som person är du relationsskapande, självständig, initiativrik och kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är också viktigt att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Anställning

Anställningen är en särskild visstidsanställning. Anställningen är intermittent, det vill säga att du kommer att arbeta vid behov. Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg. Timlön utgår.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 19 april 2024.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad Max 440 timmar per person och år
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer Dnr: 112-2802-2024
Kontakt
  • Eva Maria Broberg Lennartsson, 010-2248655
Facklig företrädare
  • Åsa Ödman, ST, 010-2248441
  • Linnéa Arrhén, Saco-S, 010-2248434
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-19

Tillbaka till lediga jobb