På Landsbygdsavdelningen arbetar vi för att Länsstyrelsen ska nå målen i regeringsuppdragen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik. Vi ska aktivt bidra till robusta och attraktiva landsbygder genom god viltförvaltning och djuromsorg, ökad hållbar livsmedelsproduktion och fler konkurrenskraftiga företag.

Arbetsbeskrivning

Enheten Landsbygd och Näringslivs arbete syftar till att främja landsbygdens näringar vilket vi bland  annat gör genom att handlägga och bevilja investeringsstöd till lantbruket, anordna kompetensutveckling till lantbrukare, och ansvara för fiskenäringens utveckling. 

Arbetet består i att handlägga och föredra ärenden som rör utplantering av fisk i vattendrag. Arbeta med tillsyn av fisket i Hjälmaren vilket fordrar dokumenterad kunskap i framförande av motorbåt. I denna del ingår också att utföra arbete med insamling av loggrar i ett vetenskapligt projekt som bedrivs tillsammans med SLU. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med gedigen erfarenhet kring fiskefrågor. Du ska ha stor erfarenhet av att handlägga ärenden rörande yrkesfiske och utplantering av fisk.  Du ska vidare ha erfarenhet från arbete med tillsyn av fiske och gärna ha förarbevis för båt. För att klara uppdraget måste du ha mycket goda kunskaper i den lagstiftning som reglerar fisket.

Du ska vara noggrann och serviceinriktad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Det är viktigt att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Körkort för bil krävs.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 25%.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 19 april 2024.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-10-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer Dnr: 112-2812-2024
Kontakt
  • Thomas Börjesson, 010-2248420
Facklig företrädare
  • Åsa Ödman, ST, 010-2248441
  • Linnéa Arrhén, Saco-S, 010-2248434
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-19

Tillbaka till lediga jobb