LÄNSSTYRELSEN I JÖNKÖPINGS LÄN

Kommunikatör med inriktning sociala medier och webb

Är du en fena på sociala medier och
gillar att hjälpa till där du behövs?

Arbetsuppgifter

Det är snart dags för en av våra medarbetare att vara föräldraledig, därför behöver vi dig som vill vara en del av vårt kommunikationsteam under den tiden. I den här rollen kommer du framför allt arbeta med att ta fram och publicera nyheter, inlägg och annat innehåll i våra sociala kanaler, på vårt intranät och den externa webbplatsen. Ibland utgår du ifrån underlag som någon annan har tagit fram som du arbetar vidare med och anpassar till olika kanaler. Ibland är du med från början och tar fram nyheter och inlägg från idé till publicering. I rollen kan det också ingå att filma med mobilen, enklare redigering och bildredigering. Du behöver även vara beredd på att hjälpa till med andra kommunikationsuppdrag på enheten vid behov.

Tjänsten är placerad på Enheten för kommunikation och GIS på avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd. På enheten finns idag 10 personer, varav 7 som arbetar med kommunikation, 1 med nationellt webbuppdrag och 2 som arbetar med GIS (geografiska informationssystem).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet av arbete med webb och sociala medier och är duktig på att skriva så att andra förstår. Meriterande är erfarenhet från liknande uppdrag inom offentlig förvaltning, kunskaper i Adobe programmen samt att filma och redigera rörligt material. 

Som person tar du ansvar för dina uppdrag, är bra på att leda dig själv och har lätt för att anpassa dig och ditt arbete till nya förutsättningar. Att arbeta med ständiga förbättringar är självklart för dig varför du också är öppen för nya perspektiv och kunskaper. Du har en hög servicekänsla och vill hjälpa till där behov uppstår.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid under minst 9 månader.
Tillträde sker enligt överenskommelse.

Övrigt

Rekryteringsprocessen inleds vecka 22. Som en del i vår rekryteringsprocess kan du få genomföra ett arbetsprov.

Om Länsstyrelsen i Jönköping

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation, en statlig myndighet som är regeringens företrädare i länet. Tillsammans arbetar vi för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest attraktiva län. Genom samverkan skapar vi förutsättningar för ett fantastiskt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling.

Vi är 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, insatser som ska gynna fisken i våra sjöar till demokrati- och beredskapsfrågor samt mycket annat. Målet är att vårt arbetssätt ska präglas av professionalism, engagemang och samverkan.

Länsstyrelsen finns mitt i stan i en K-märkt byggnad som har nyrenoverade lokaler med utsikt över Munksjön och Vättern. Det är inte bara en spännande arbetsplats, du erbjuds också en mängd förmåner som flexibelt arbete, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, utökad föräldrapenning samt en aktiv personalförening.

Vill du veta mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss? Besök vår webbsida på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss

Har du skyddade personuppgifter och vill söka tjänsten? Mer info finns här.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 112-4087-2024
Kontakt
  • Ruth Svensson Andersson, Tf. Enhetschef , 010-2236545
Facklig företrädare
  • Carl-Johan Sanglert, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb