Länsstyrelsen i Uppsala län, Avdelningen för verksamhetsstöd

Serviceenheten

Vi arbetar med stöd och service till både anställda och besökare. Vi är närmare tio medarbetare som har olika roller och arbetsuppgifter, gemensamt för oss alla är att arbetsuppgifterna erbjuder en stor variation. Vi jobbar nära varandra och har löpande uppföljningsmöten kring frågor gällande den löpande verksamheten. Serviceenheten är en av fyra enheter i länsstyrelsen avdelning för verksamhetsstöd.

Vi söker nu en driven lokalutvecklare som i sex månader kan bidra till utveckling av våra lokaler. 

Arbetsuppgifter

Som lokalutvecklare hos oss kommer du att ingå i en projektgrupp som är tillsatt för att se över vår lokalförsörjning. Du kommer i ditt uppdrag att driva insamlingen av verksamhetens lokalbehov och ta fram underlag till lämplig lokalanpassning av befintliga lokaler eller kommande nya lokaler.

Lokalanpassningen kan komma att innebära ombyggnationer och det ingår i projektet att konkretisera det genom att ta fram relevanta handlingar och beslutsunderlag för åtgärderna. Som lokalutvecklare kommer du att arbeta med exempelvis tids- och processplanering, intern samordning, framtagande av skriftliga underlag, dialogmöten och administrativ planering.

I uppdraget ingår också samverkan med berörda funktioner i projektgruppen och de olika avdelningarna. Projektgruppen leds av enhetschef för Serviceenheten med vilken du som lokalutvecklare i första hand kommer att ha ett nära samarbete med.

Länsstyrelsen eftersträvar ett transparent arbetssätt i arbetet med utveckling av våra lokaler. Du kommer därför att arbeta brett inom hela länsstyrelsen och kommer att delta i rapporteringen av status i projektet, som förslag till förändringar för ledning som medarbetare. Du deltar också i dialoger med nuvarande eller kommande hyresvärd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med projektledning, strategisk lokalförsörjning eller från liknade arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga, du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmåga att organisera, strukturera arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du har även förmåga till ett strategiskt tänkande och omvärldsbevakning inom ditt område. I rollen tar du initiativ och når resultat. Du har god kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt. Erfarenhet av upprättande av skriftliga dokument relevanta för projektet är ett krav.

Det är meriterande med akademisk utbildning som byggnadsingenjör, arkitekt, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare arbete med säkerhetsrelaterade lokalanpassningar är meriterande. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad (särskild visstidsanställning) fr.o.m. 1 september eller enligt överenskommelse i sex månader. Din tjänstebenämning på myndigheten blir handläggare.

Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. 

Övrigt

Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 112-4582-24
Kontakt
  • Britt-Louise Björklund, enhetschef, 073-0265907
  • Peter Cauwenbergh, avdelningschef, 073-0401715
Facklig företrädare
  • Sofia Maherzi, ST, 010-2233350
  • Jens Levenfors, Saco-S, 010-2233356
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb