LÄNSSTYRELSEN I VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

 

Vi söker nu en ekonom till Länsstyrelsen med inriktning IT

Är du självgående, kommunikativ och har ett intresse för ekonomistyrning? Då är det dig vi söker som vår nya ekonom, inriktning IT, till Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Länsstyrelsernas IT är organisatoriskt placerad på Länsstyrelsen Västra Götaland och är gemensam för landets samtliga 21 länsstyrelser.

Tjänsten vi söker är placerad inom Avdelningen för verksamhetsstöd tillsammans andra controllers, ekonomer och ekonomiadministrativ personal som arbetar myndighetsövergripande med redovisning, planering och uppföljning som stöd till länsledningen och våra verksamheter.

Vi tänker oss att du är i början på din karriär och att du tagit din examen för ca 2-5 år sedan. Hos oss kommer du att få möjlighet att utvecklas tillsammans med erfarna kollegor. Du får också möjlighet att arbeta i en organisation med specialistkunskaper inom många områden som verkar ur ett samhällsperspektiv och bidrar till ett hållbart samhälle.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som ekonom kommer du att få chans att vara med och förbättra redovisningen samt ekonomistyrningen på myndigheten och i länsstyrelsernas nationella projekt. Du arbetar som stöd till IT-avdelningen och blir en nyckelperson med många och täta kontakter med projektledare, du blir  ett viktigt stöd till avdelningens chefer i analys och prognosarbete. I ditt arbete ingår att kvalitetssäkra ekonomiska beslut, ta fram finansiella mallar och underlag samt driva och delta i att utveckla finansiella rutiner i IT-projekten. Investeringsbudget och redovisning av anläggningstillgångar i samband med projekt är en viktig del i detta arbete.

Vi erbjuder ett aktivt och roligt arbete med trevliga och kompetenta kollegor där du växlar mellan att ena dagen jobba med analysarbete och uppföljning, till att nästa dag jobba med utvecklingsarbete.

Länsstyrelsen Västra Götaland har kontor på flera orter i länet och IT-avdelningens personal finns dessutom på ett flertal orter utanför det egna länet. Vi jobbar i stor utsträckning med digitala möten och det är en fördel att du trivs med ett sådant arbetssätt.

Placeringsort: Göteborg eller Vänersborg

Resor kan förekomma. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer

För tjänsten som ekonom med inriktning IT söker vi dig som är självständig, strukturerad och analytisk och har förmåga att se helheten. Din samarbetsförmåga är mycket god och du har lätt för att bygga goda relationer i ditt arbete. Du är lösningsorienterad och bidrar till att utveckla arbetet inom länsstyrelsen.

Vi söker dig som har:

  • Aktuell högskoleutbildning inom ekonomi
  • Aktuell erfarenhet av arbete som redovisningsekonom, finansiell controller eller likvärdigt

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av ekonomiarbete inom en IT-verksamhet
  • Kunskap inom uppföljningsarbete av IT-projekt
  • Erfarenhet av investeringsbudgetering och redovisning av anläggningstillgångar

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetenhet. Säkerhetsprövning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan komma att genomföras innan vi fattar beslut om anställning. Läs mer om säkerhetsprövning Personalsäkerhet - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se). Även svenskt medborgarskap kan komma att krävas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid. Arbetstid: Dagtid måndag - fredag 40 tim./vecka
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 112-2157-2023
Kontakt
  • Jonas Lundqvist, Budget- chefscontroller, 010-2244651
Facklig företrädare
  • Pia Severinsson, SACO, 010-2244472
  • Martin Dahl, ST, 010-2244768
  • Kajsa Lackovic, SEKO, 0770–457900(växel)
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-20

Tillbaka till lediga jobb