Länsstyrelsen Kalmar län , Avdelning landsbygd, Djurenheten

Beskrivning

Länsstyrelsen söker en medarbetare som i huvudsak ska arbeta med verksamhetsområdet djurskydd och livsmedelskontroll i primärproduktion. Eftersom verksamheten är händelsestyrd så kan arbetsuppgifterna komma att anpassas efter verksamhetens behov.

På Djurenheten arbetar vi inom två huvudområden. Det ena är vilt- och rovdjursfrågor och det andra är tillsyn och handläggning inom livsmedelskedjan där bland annat djurskyddskontroll, livsmedel och veterinära frågor ingår. Vi handlägger också ärenden om tillsyn över hund och katt och verkställer omhändertaganden av djur.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team som arbetar med handläggning och tillsyn enligt djurskyddslagen. Detta omfattar bland annat rutinmässig djurskyddskontroll och handläggning av klagomålsärenden samt uppföljning när brister konstateras. I arbetet ingår prövning av tillstånd för verksamheter med djur. I teamet hanteras handläggning och tillsyn av livsmedel i primärproduktion och ansökningar vid förprövning av djurstallar. I arbetsuppgifterna ingår även information och samverkan med många olika intressenter såsom allmänhet, djurägare, andra myndigheter och organisationer.

Även andra arbetsområden kan bli aktuella och du måste därför ha intresse och vilja att arbeta inom enhetens övriga verksamhetsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning, exempelvis agronom med inriktning husdjur, lantmästare med inriktning djurhållning, etologi- och djurskyddsprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer relevant.
Du har goda kunskaper om gällande lagstiftning som till exempel djurskyddslagstiftningen, tillsynslagen och förvaltningslagen.
Erfarenheter och kunskap av foder och livsmedelskontroll är meriterande.

Som person behöver du ha en god kommunikativ förmåga, vara flexibel och gilla utmaningar. För att lyckas med jobbet och för att trivas på enheten måste du vara bekväm i rollen som myndighetsperson. Då arbetet inom detta verksamhetsområde ibland kan vara psykiskt påfrestande är det viktigt att du har en personlig mognad, är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och det professionella. Det krävs av dig att du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade och pressade situationer och du måste ha en empatisk förmåga så du kan sätta dig in i någon annans perspektiv. Det innebär att du är objektiv, saklig och tillmötesgående i ditt bemötande, samtidigt som du kan ställa de krav som krävs för att uppnå god djurhållning.

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet, att dina egenskaper kompletterar arbetsgruppen och din förmåga att bidra till en god arbetsmiljö. En förutsättning för tjänsten är att du fungerar bra i grupp.

Villkor

B körkort krävs.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-04-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-3847-2024
Kontakt
  • Fredrik Ustrup, 010-2238448
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ann-Eva Zidén, ST, 010-2238530
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb