På Miljöavdelningen arbetar vi för länets hållbara utveckling, ur såväl ett miljömässigt som ett ekonomiskt och socialt perspektiv. Vi hanterar till exempel frågor som rör miljöfarliga verksamheter och skydd och skötsel av värdefull natur. Vi arbetar också med förvaltning av vatten och nationalparker. Vår personal arbetar både i fält och på kontor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta med frågor som rör dammsäkerhet och tillsyn och prövning av vattenverksamheter. Du kommer tillsammans med en kollega ansvara för dammsäkerhetstillsynen vilket innebär att planera och genomföra tillsynen på dammsäkerhetsklassade dammar samt klassificera dammar i dammsäkerhetsklass. Arbetet med tillsyn och prövning av vattenverksamheter rör sig bland annat om tillsyn av vattenreglering samt att hantera anmälnings- och tillståndsärenden. Arbetsuppgifterna avgörs delvis av intresse och kompetens samt kan justeras utifrån regeringens uppdrag till Länsstyrelsen.

Arbetet utgörs huvudsakligen av kontorsarbete men även visst fältarbete med besök vid bland annat vattenanläggningar ingår. Det är företrädesvis ett självständigt arbete genom att du ansvarar för dina ärenden där du t.ex. genom myndighetsutövning ska bevaka miljöintresset och andra allmänna intressen. I arbetsuppgifterna ingår att ha kontakter med verksamhetsutövare, enskilda personer, företag, kommuner och myndigheter. Kontakter med media förekommer. Du kommer ha goda möjligheter till kompetensutveckling inom området. På enheten finns även goda möjligheter att utvecklas till att hantera fler av enhetens arbetsområden. Det finns även möjlighet till nationella uppdrag.

Du kommer att tillhöra enheten Vatten och naturmiljö som har lite drygt 20 medarbetare. Enheten har god sammanhållning och diskuterar ärenden tillsammans och stöttar varandra vid behov. Hos oss finns goda möjligheter att förena privatliv med arbetsliv genom flexibla arbetssätt och flertalet uppskattade förmåner såsom; möjlighet till distansarbete del av tiden (när det fungerar för verksamheten), bra semestervillkor och möjlighet till löneväxling.  

Kvalifikationer

Du ska ha minst treårig universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot miljö, naturvetenskap eller teknik, alternativt annan relevant inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning i miljörätt eller annan juridisk utbildning samt utbildning i vattenverksamhets- och vattenmiljöfrågor eller har erhållit sådan kunskap på annat sätt.

Det är meriterande om du har arbetat med ärendehandläggning som omfattar myndighetsutövning hos Länsstyrelse, kommun eller motsvarande samt att du har arbetat med tillsyn eller prövning enligt miljöbalken, gärna med vattenverksamhet eller dammsäkerhet, alternativt har annan erfarenhet som bedöms likvärdig. Meriterande är även kunskap om kraftföretagens riktlinjer för dammsäkerhet.

Det är viktigt att du har en problemlösande analytisk förmåga samt gott omdöme. Du behöver även vara ansvarstagande, självgående och noggrann, kunna identifiera arbetsuppgifter samt genomföra dem genom att på ett strukturerat vis planera och prioritera arbetet. Du bör ha pedagogisk förmåga, d.v.s. du är tydlig och kan kommunicera samt förklara ställningstaganden. Du bör även ha god samarbetsförmåga.

För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Körkort för bil krävs.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6-månaders provanställning. Anställningen är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast måndagen den 3 juni 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer Dnr: 112-3174-2024
Kontakt
  • Anna Nordenskjöld, 010-2248792
Facklig företrädare
  • Ann-Kristin Moberg, ST, 010-2248349
  • Tomas Gustafson, Saco, 010-2248754
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb