LÄNSSTYRELSEN I VÄSTMANLANDS LÄN, Människa och samhälle

Har du utbildning inom GIS och vill använda dina kunskaper till att stötta verksamheter med deras frågor? Då har du en möjlighet att få göra just det i en spännande myndighet med stor variation av områden. Här finns möjlighet att bygga vidare på din erfarenhet tillsammans med vår GIS-samordnare. Hos oss på Länsstyrelsen i Västmanland välkomnas du till en arbetsplats med god stämning och samverkan. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

 

Arbetsuppgifter

GIS är viktiga verktyg för stora delar av Länsstyrelsens verksamhet. Som GIS-ingenjör har du, tillsammans med GIS-samordnaren, en viktig roll i att underlätta och utveckla användningen av GIS i verksamheten. Dina arbetsuppgifter riktar sig till hela myndighetens verksamhet och bedrivs i nära samarbete med avdelningarna och enheterna.

Som GIS-ingenjör kommer du bland annat att:

 • förvalta geodata för interna och externa aktörer
 • uppdatera och förvalta Länsstyrelsens webbGIS
 • genomföra utbildningar och bistå med teknisk kompetens inom verksamheten
 • stödja GIS-ansvariga på avdelningarna och medarbetare och främja en effektiv användning av kommunikativa verktyg inom geodataområdet
 • delta i nationella och regionala nätverk

 

Om arbetsplatsen

Rollen är placerad på enheten för samhällsplanering och kulturmiljö. Vår enhet kännetecknas av ett stort engagemang kombinerat med ett strukturerat och effektivt arbetssätt som ger utrymme för utvecklingsarbete. Vi ställer upp för varandra, hjälps åt och skrattar tillsammans. Eftersom rollen innebär mycket samarbete med olika enheter inom Länsstyrelsen kommer du att ha kollegor inom hela Länsstyrelsen.

Länsstyrelsens lokaler finns centralt placerade, nära tågstationen, i Västerås.
  

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

 

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom GIS eller annan utbildning som vi anser vara relevant för tjänsten
 • Erfarenhet av praktiskt arbete med GIS, såsom bearbetning och förvaltning av geodata, och av att arbeta med ArcGIS-plattformen

Det är meritande om du har:

 • erfarenhet av att arbeta med andra typer av kartstöd
 • erfarenhet av att arbeta stödjande med GIS i en organisation
 • grundläggande kunskap om programmering

Personliga egenskaper

Du har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är strukturerad, kan ta egna initiativ, har god förmåga att prioritera och kan ta dig an frågor ur ett helhetsperspektiv. Då arbetet innebär kontakter internt och externt behöver du vara relationsskapande, trivas med att samarbeta med andra människor och att kommunicera på ett lättförståeligt sätt både i tal och skrift.

Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

 

Om Länsstyrelsen i Västmanland

Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande, kompetent och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet. Vi är runt 200 medarbetare som tillsammans utvecklar och jobbar med frågor som är avgörande för samhället. Vi har en samordnande roll i länet och är därför en viktig länk till regering, riksdag och andra myndigheter. Vår vision är ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

Möt några av våra medarbetare och läs mer om vad vi erbjuder som arbetsgivare

 

Övrigt

För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde. Hos oss på länsstyrelsen är vissa befattningar placerade i säkerhetsklass. Det kan innebära att en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Vid tillsvidareanställning blir du automatiskt krigsplacerad hos oss.

Det här betyder det att vara krigsplacerad hos oss

Så behandlar Länsstyrelsen Västmanland dina personuppgifter

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-3086-2024
Kontakt
 • Anna Onsten Molander, 010-2249329
Facklig företrädare
 • Torbjörn Messing, 010-2249371
 • Åsa Sars, 010-2249387
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb