Länsstyrelsen Kronoberg

Länsstyrelsen Kronoberg är en statlig myndighet. Vi arbetar för ett mer hållbart Kronoberg där människor och företag växer tillsammans. Hos oss arbetar 220 engagerade medarbetare med kompetenser inom många olika expertområden. Vi genomför de uppdrag vi får från riksdag och regering och driver utveckling i länet i samverkan med olika aktörer. Vårt kontor ligger i centrala Växjö och för oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av tillit, öppenhet, ansvar och respekt.

Beskrivning

Vi erbjuder ett spännande arbete i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor. Du blir en av åtta medarbetare på enheten för strategisk hållbarhet. Vår arbetsplats är fylld av kunskap – här möts du av omväxlande och utvecklande arbetsuppgifter, ett gott samarbete och gemenskap!

Arbetsuppgifter

Du är processledare för ett nytt nationellt uppdrag med målet att förbättra länsstyrelsernas service mot företag. Du kommer bland annat att vara med och ta fram olika insatser för att öka länsstyrelsernas förståelse för företagens situation. Det kan till exempel handla om att ta fram och se till att utbildningar genomförs. Delar av arbetet sker i samarbete med nationella nätverk, myndigheter och näringslivsorganisationer. Du har mycket kontakter med företag och näringslivsorganisationer och du bidrar med ditt näringslivsperspektiv i Länsstyrelsens arbete.

Kvalifikationer

Du har:

  • minst tre års högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för arbetsuppgifterna eller motsvarande kunskaper
  • minst tre års relevant arbetslivserfarenhet
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • B-körkort.

Det är meriterande om du har:

  • bred erfarenhet från näringslivet som är relevant för tjänsten
  • erfarenhet av att arbeta med samhällsutveckling i en offentlig organisation

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en inspiratör och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet hos andra. Som processledare är du driven, strukturerad och bra på att skapa och utveckla relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och använder kommunikation som ett redskap att driva och leda processer. Du är lyhörd och lätt att samarbeta med. 

Villkor

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön med individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 112-3234-2024
Kontakt
  • Malin Bendz-Hellgren, 010-2237467
Facklig företrädare
  • Anna Gilius, SACO, 010-2237349
  • Clara Lydig, ST, 010-2237125
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-16
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb