LÄNSSTYRELSEN I BLEKINGE LÄN

Länsstyrelsen Blekinge är en myndighet med brett ansvarsområde och spännande uppdrag. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med allt från miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat till civilt försvar, krishantering, kulturmiljö, fiske och landsbygdsutveckling.

Länet är en del av en expansiv Östersjöregion där det är nära till allt. Det gör det enkelt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och aktiv fritid. Vårt kontor ligger vackert vid vattnet i världsarvsstaden Karlskrona.

Vi arbetar för att nästa generation ska kunna leva i ett Blekinge där naturen, människorna och företagen mår bra. De beslut vi fattar i dag ska hålla även i framtiden. Vi finns här för Blekinge. Läs mer: www.lansstyrelsen.se/blekinge

Arbetsuppgifter

En av våra medarbetare ska vara föräldraledig därför söker vi nu en vikarie som främst ska arbeta med handläggning av djurskyddsärenden.

Du kommer att ingå i ett team tillsammans med djurskydds- och primärproduktionshandläggare, byggnadskonsulent och länsveterinär.

På Enheten för Djurvälfärd och Livsmedel är arbetsuppgifterna ofta mycket varierande, vilket innebär att du har stora möjligheter till att utvecklas inom olika arbetsområden.

Arbetet innebär att handlägga vanligt förekommande ärenden inom djurskyddskontrollen och att hantera verkställighet enligt djurskyddslagen. Arbetet kan också innebära hantering av ärenden inom tillsynslagen och kontroll inom primärproduktionen. Det kan också bli aktuellt att bistå länsveterinär och vara länsveterinär behjälplig vid handläggning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk utbildning som agronom eller miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan akademisk utbildning som vi anser vara lämplig för arbetsuppgifterna
  • kunskaper om modern djurhållning, djurmiljö, lantbrukets ekonomibyggnader och djurens välfärd inom olika former av djurhållning
  • B-körkort

Det är meriterande om:

  • Du har tidigare erfarenhet och vana av olika typer av djurskyddskontroller
  • Du har erfarenhet av arbete inom lantbrukssektorn inom olika former av djurhållning.
  • Du har erfarenhet av att arbeta med verkställighet av omhändertagna djur
  • Du har erfarenhet av att tillämpa och handlägga ärenden enligt tillsynslagen

Anställningen kräver att du självständigt kan planera och genomföra ditt arbete samtidigt som arbetet kräver en stor samverkan med arbetsgruppen. Vi tror att du som person uppskattar flexibilitet och variation av arbetsuppgifter samt gillar att ta ansvar.

Arbetet inom djurvälfärd och livsmedel är ofta komplext och ställer höga krav på din förmåga att analysera, se saker från olika perspektiv och ta in olika aspekter för att bedömningar, beslut och utredningar ska bli så rättssäkra som möjligt.

Arbetet är väldigt utåtriktat vilket tillsammans med uppgifternas karaktär ställer höga krav på din sociala kompetens och förmåga att kunna bemöta och kommunicera med t.ex. djurägare, lantbruksföretagare och medarbetare på ett bra sätt. Du ska på ett respektfullt, tydligt och lättförståeligt sätt kunna framföra ditt budskap, i både tal och skrift, på svenska.

Arbetet innebär mycket dokumentation och ställer krav på både kvalitet och kvantitet vilket innebär att en viss stresstålighet är bra att ha.

Övrigt

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 1 april 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, Vikariat med med möjlighet till förlängning
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 112-337-2023
Kontakt
  • Sandra Draaisma, enhetschef, 010-2240114
Facklig företrädare
  • Annie Lees, ST, 010-2240112
  • Annika Lydänge, SACO, 010-2240173
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-16

Tillbaka till lediga jobb