LÄNSSTYRELSEN I SÖDERMANLANDS LÄN, Plan och bygg

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Vi söker dig som vill bidra i rollen som GIS-handläggare på Länsstyrelsen i Södermanland. Tjänsten tillhör plan- och byggenheten som har ca 10 medarbetare. Tillsammans med enheterna samhällsskydd och beredskap, kulturmiljö och social hållbarhet bildar vi avdelningen för samhällsbyggnad.

Arbetsuppgifter

En viktig arbetsuppgift för Länsstyrelsen är att ta fram, förmedla och analysera regionala planeringsunderlag, ofta i form av geodata. Därför behöver vi kvalificerat GIS-arbete och god förvaltning av våra geodata. Arbetet som GIS-handläggare innefattar bland annat att katalogisera och strukturera geodata samt att i samverkan med GIS-samordnare och verksamheten jobba med effektiviseringslösningar och rutiner inom området. Du stöttar verksamheternas handläggare i deras GIS-arbete och bidrar med goda idéer till utveckling.

Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter:

 • Support, stöd och eget arbete i ArcGIS Pro.
 • Administration av fält- och webbapplikationer i Portal for ArcGIS.
 • Katalogisera och metadatasätta geodata.
 • Bistå i förvaltning av geodata.
 • Rådgöra och vägleda användare i både stora och små projekt där GIS och geodata behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom GIS eller likvärdig kompetens förvärvad på annat sätt. Du är van att arbeta i Officepaketet, du har GIS-kunskaper på en hög nivå samt god förmåga att använda ArcGIS Pro.

Det är meriterande om du har arbetat med:

 • Databashantering, metadata och/eller förvaltning av geodata.
 • Fält- och/eller webbapplikationer för GIS, gärna i Portal for ArcGIS.
 • GIS inom statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska tycka om och ha god förmåga att samarbeta och jobba serviceinriktat, liksom stark förmåga till självständighet, noggrannhet och ansvarstagande. Du bör också vara utvecklingsinriktad, lösningsorienterad och kunna ta dig an komplexa sammanhang. Du har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och har en god förmåga att kommunicera enkelt och begripligt.

Om tjänsten

Anställningen är tillsvidare, heltid, med start 1 juli 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering beroende på uppdragets utformning.

Information

Mer information om arbetsuppgifterna får du av enhetschef Christina Gustavsson (vxl: 010-223 40 00) eller GIS-samordnare Karin Ekstedt (vxl: 010-223 40 00). Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S, vxl: 010-223 40 00) och Albert Bekassy (ST, vxl: 0771-555 444).

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 29 maj 2023. Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland.

Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att få ta del av innehållet i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nyköping
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-3630-2023
Kontakt
 • Christina Gustavsson, 010-2234000
 • Karin Ekstedt, 010-2234000
Facklig företrädare
 • Patrik Holmer, Saco-S, 010-2234000
 • Albert Bekassy, ST, Växel/STDirekt:0771-555444
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb