LÄNSSTYRELSEN I GOTLANDS LÄN

Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.
Hos oss arbetar drygt 150 personer och vår chef är landshövding Anders Flanking.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationschef har du en central och strategisk roll på myndigheten. Du är drivande och rådgivande inom kommunikationsområdet både mot länsledningen och myndighetens enheter och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Du har övergripande ansvar för vår interna och externa kommunikation i olika kanaler och ska utifrån ett helhetsperspektiv leda utvecklingen av vår kommunikation långsiktigt och med god måluppfyllelse. I din roll utför du även en del operativt arbete och du är kontaktperson för press och media.

Länsstyrelsen är högsta civila totalförsvarsmyndighet i länet. Som kommunikationschef har du ett övergripande ansvar för vår kriskommunikation både vid samhällsstörningar och i händelse av höjd beredskap.

Du kommer att tillhöra enheten för samordning och stöd som består av cirka 20 medarbetare. Du coachar, arbetsleder och arbetar i kommunikationsteamet som består av dig och fyra kommunikatörer. Enhetschefen har budget- och personalansvar.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom kommunikation eller journalistik eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har mångårig erfarenhet av kvalificerat strategiskt och operativt arbete med intern och extern kommunikation inklusive kommunikationsstrategiskt arbete på ledningsnivå. Du har erfarenhet av arbete med nyhetsmedia och omvärldsbevakning, är van att arbeta i digitala kanaler och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • arbetat i statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet.
  • erfarenhet av arbete som chef och ledare.
  • goda kunskaper i engelska och erfarenheter av internationella kontakter.

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs att du har helhetssyn, är organiserad och strukturerad. Du kan balansera olika önskemål och krav och har förmåga att tydligt prioritera bland arbetsuppgifter. Som person är du kommunikativ, lyhörd och har god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta, är engagerad, samhällsintresserad och lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med önskad start under hösten 2024 eller enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning tillämpas.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass. Registerkontroll kommer att utföras vid en eventuell anställning. Anställningen kräver att du är svensk medborgare.

Länsstyrelsen har samordningsansvar inom både krisberedskapen och totalförsvaret i länet. Det innebär att du som medarbetare kan komma att ingå i krisledningsorganisationen och att du kan bli krigsplacerad.

Länsstyrelsen i Gotlands län erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela våra värderingar om människors lika värde.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 1249-2024
Kontakt
  • Jesper Andersson, enhetschef, 010-2239301
  • Jenny Kiderud, tf kommunikationschef, 010-2239402
Facklig företrädare
  • Johan Lundberg, SACO, 010-2239345
  • Gustav Pettersson, ST, 010-2239420
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb