LÄNSSTYRELSEN I VÄRMLANDS LÄN, Miljöanalys

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Beskrivning

Tjänsterna är placerade på enheten för Miljöanalys där vi arbetar med kalkning, åtgärdsprogram för hotade arter, restaurering och fiskevård, miljöövervakning, vattenförvaltning, lokala vattenvårds- och naturvårdsprojekt (LOVA och LONA) och hantering av invasiva främmande arter.

Tjänsterna ingår i arbetsgruppen Biologisk mångfald i vatten där kalkning, åtgärdsprogram för hotade arter, restaurering och fiskevård ingår.

Arbetsuppgifter

Arbetet utgörs av att i enlighet med nationellt standardiserad metod genomföra kvantitativt provfiske med bottensatta och pelagiska nät inom Värmlands län. I arbetet ingår även artbestämning, vägning, längdmätning och åldersbestämning. Arbetet utförs i lag om två personer. Även andra arbetsuppgifter och provfiskemetoder kan ingå.

Kvalifikationer

Du har genomgått eller genomgår utbildning med inriktning mot fisk- och vattenmiljö eller annan utbildning som Länsstyrelsen bedömer som likvärdig. Erfarenhet av arbete med biologiska undersökningsmetoder från utbildning och/eller tidigare arbete är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete med provfisken samt av att framföra båt med motor. Vana att hantera båttrailer är meriterande. Elfiskeutbildning är meriterande.
Körkort för bil är ett krav.

För arbetet krävs god förmåga att samarbeta med andra. Som person är du noggrann, driven och kommunikativ. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en projektanställning på ca 6 veckor, 100%. Anställningsperioden är 1 juli till och med 9 augusti 2024. Innan anställningsperiodens början kan utbildning/information behöva hållas. Tjänsten kan vid behov komma att förlängas. Arbetet innebär oregelbundna arbetstider med långa fältdagar och övernattningar.Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2024-08-09
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2896-2024
Kontakt
  • Karin Enfjäll, 010-2247438
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via växeln, 010-2247000
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb