LÄNSSTYRELSEN I VÄRMLANDS LÄN, Risk och Säkerhet

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Beskrivning

Enheten Risk och säkerhet tillhör Samhällsavdelningen där även enheterna Social hållbarhet samt Samhällsbyggnad ingår.

På enheten arbetar 15 medarbetare inom tre funktioner, GIS, säkerhet och funktionen civil beredskap där den sistnämnda är inriktad på myndighetens uppdrag inom olycka, krisberedskap och civilt försvar. Enhetens uppgifter handlar om att stödja myndigheten med GIS-tjänster, utveckla myndighetens och länets beredskap och säkerhetsskydd samt verka för att utveckla förmågor och samverkan mellan aktörer i samhället i syfte att förebygga och hantera samhällsstörningar. Det senare gäller i hela hotskalan det vill säga till vardags, vid kriser liksom inför och under höjd beredskap. Uppgifterna omfattar bland annat områdena skydd mot olyckor, krishantering, civilt försvar, riskhänsyn i fysisk planering, klimatanpassning, säkerhetsskydd och informationssäkerhet, samband och signalskydd, tjänsteman i beredskap, kris- och krigsorganisation, risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, samhällsviktig verksamhet, utbildning och övningsverksamhet samt utveckling och leverans av GIS-stöd.



Arbetsuppgifter

Du har personalansvar och förväntas tillsammans med medarbetarna på enheten bedriva ett aktivt arbetsmiljöarbete. Arbetet genomförs i dialog och nära samverkan med såväl medarbetare som avdelningschef och i samarbete med andra enhetschefer inom den egna avdelningen och övriga myndigheten. Deltagande i länsstyrelsegemensamma nätverk är en del av arbetet och du har en rad externa kontakter kopplade till enhetens verksamhetsområden.

Som enhetschef vid Länsstyrelsen leder du verksamheten i enlighet med Länsstyrelsens styrdokument och den statliga värdegrunden. Du är en tydlig arbetsgivarföreträdare och tar ansvar för arbetsgivarrollen. Arbetet som enhetschef innebär ansvar för att verksamheten inom enheten bedrivs effektivt, rättssäkert och för att förväntade resultat uppnås inom givna budgetramar. Du har ett övergripande ansvar för planering och uppföljning av enhetens verksamhet.

I enhetschefsrollen på Risk och säkerhet ingår också en roll som biträdande försvarsdirektör. I denna roll har du ansvaret att kunna verka i försvarsdirektörens ställe till exempel vid regionala eller nationella samverkansmöten och i andra sammanhang.

Kvalifikationer

Du har en för anställningen lämplig högskole-/ universitetsutbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har en dokumenterad erfarenhet och goda vitsord av rollen som ledare. Du har dokumenterad kunskap om och erfarenhet av något eller flera av enhetens verksamhetsområden. Erfarenhet av ytterligare verksamhetsområden inom Länsstyrelsen är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt samt behärskar engelska i tal och skrift. Meriterande är praktisk erfarenhet av ledande arbete i stab.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, inte minst din samarbets- och din ledarförmåga. Du är tillgänglig och bedriver ett tillitsbaserat ledarskap där medarbetarna ges möjlighet att växa i- och med sina uppdrag. Du är en möjliggörare med en ledarstil som borgar för kontinuitet och stabilitet. Du är samarbetsvillig och kan både söka samverkan och delegera för att uppgifterna ska lösas på ett resurseffektivt och kvalitetsmässigt bra sätt. För att lyckas i uppdraget som enhetschef krävs prestigelöshet, trygghet i rollen som chef samt förmåga att förstå verksamheterna inom den egna enheten men också att tolka enhetens roll kopplat till hela myndighetens uppdrag och mål.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Den genomförs av länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.

Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.



Villkor

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 3272-2024
Kontakt
  • Tomas Sahlström, 010-2247213
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via växeln, 010-2247000
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb