LÄNSSTYRELSEN I BLEKINGE LÄN

Länsstyrelsen Blekinge är en myndighet med brett ansvarsområde och spännande uppdrag. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med allt från miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat till civilt försvar, krishantering, kulturmiljö, fiske och landsbygdsutveckling.

Länet är en del av en expansiv Östersjöregion där det är nära till allt. Det gör det enkelt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och aktiv fritid. Vårt kontor ligger vackert vid vattnet i världsarvsstaden Karlskrona.

Vi arbetar för att nästa generation ska kunna leva i ett Blekinge där naturen, människorna och företagen mår bra. De beslut vi fattar i dag ska hålla även i framtiden. Vi finns här för Blekinge. Läs mer: www.lansstyrelsen.se/blekinge

Arbetsuppgifter

I tjänsten kommer du arbeta som vattenhandläggare med tillsyn och prövning av vattenverksamheter. Arbetet ingår att hantera inkomna anmälningsärenden om vattenverksamhet enligt miljöbalken. Det kan vara till exempel anläggande av bryggor, våtmarker, sjökablar eller vägtrummor. Du kommer att ha kontakt med privatpersoner, företag och kommuner men också internt på Länsstyrelsen.

Arbetsuppgifterna består till övervägande del av handläggning vid dator, men ibland kan även fältarbete förekomma. Det är ett självständigt arbete där du ansvarar för dina ärenden men vi arbetar samtidigt som ett team där vi diskuterar och gör bedömningar tillsammans.

I arbetet ingår att utreda verksamheters påverkan på vattenmiljöer. Ärenden av både enklare och mer komplex karaktär förekommer. Du kommer också arbeta med tillsyn och tillståndsprövningar av vattenverksamhet.

Tjänsten anpassas efter din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk naturvetenskaplig utbildning, civilingenjörs- eller teknisk utbildning, juridisk utbildning gärna med miljörättslig inriktning eller annan för tjänsten relevant utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska.

Det är meriterande om du har:

  • goda kunskaper och/eller erfarenhet av att ha arbetat utifrån miljöbalken
  • erfarenhet av arbete med tillsyn och/eller prövning inom offentlig verksamhet med frågor kopplat till vattenverksamhet

Du ska kunna arbeta självständigt med en god struktur och ha förmåga att ta egna initiativ och driva ditt eget arbete framåt mot uppsatta mål. Du ser också vinsten med att samarbeta och trivs med att arbeta i grupp. Du kommer ställas inför många utmanande och intressanta problem därför behöver du vara lösningsorienterad och analytisk.

Då rollen innebär mycket kontakt med olika aktörer är det viktigt att du har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.

Villkor

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 112-2123-2024
Kontakt
  • Alexander von Buxhoeveden, 010-2240288
Facklig företrädare
  • Annika Lydänge, SACO, 010-2240173
  • Lisa Spjuth, ST, 010-2240120
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb