LÄNSSTYRELSEN I DALARNAS LÄN

Välkommen att arbeta hos oss vid Länsstyrelsen i Dalarnas län! Vi samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället. Vi vill nu ha din hjälp att göra Länsstyrelsen ännu bättre.
Hos oss finns goda möjligheter att förena privatliv med arbetsliv genom flexibla arbetssätt och flertalet uppskattade förmåner såsom; distansarbete upp till 49,9%, lång semester, 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder och löneväxling. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på Jobba hos oss, Länsstyrelsen Dalarna (lansstyrelsen.se).

Beskrivning

Enheten för samhällsskydd finns vid avdelningen för verksamhetsstöd och samhällsskydd. Enheten arbetar med länets och myndighetens samordning och utveckling av krishanterings- och totalförsvarsförmåga över hela den så kallade hotskalan. Det innebär planläggning, genomförande och uppföljning av insatser som sträcker sig från krishantering och totalförsvar till brottsförebyggande arbete och social riskhantering. 

Enheten har för närvarande 11 medarbetare som har både egna ansvarsområden och utvecklande uppdrag internt och med aktörer i länet.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen i Dalarnas län utökar nu enheten för samhällsskydd och söker en handläggare som brinner för krisberedskap och totalförsvar och vill förstärka vårt team inom enheten för samhällsskydd.
Du som ny förstärkning till vår organisation kommer utöver dina egna specialområden arbeta gränsöverskridande med andra kollegors ansvarsområden för att vi ska kunna hantera nya uppdrag med kort varsel och även kunna täcka upp för varandra när det behövs.

Du kommer arbeta med palett av arbetsuppgifter men huvuddelen av ditt arbete under första året kommer koncentreras till arbetet med regeringsuppdraget KHOSS. Uppdraget innebär att länsstyrelsen ska stödja länets kommuner i arbetet med den kommunala hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens krisberedskap och civila försvar.
Du kommer ha en tät samverkan med Region Dalarna och andra aktörer i deras beredskapsplanering och kommer ingå i nätverk kring dessa frågor. Vidare kan du komma att arbeta med frågor inom samverkan, rena handläggningsärenden eller andra utvecklingsuppdrag som ligger inom enhetens uppdrag.

Kvalifikationer

Krav:
- Erfarenhet av arbete inom totalförsvar eller krisberedskap på regional nivå
- Goda kunskaper i att kommunicera på svenska i tal och skrift.
- Erfarenhet av att planera och genomföra seminarier, workshops och andra kunskapshöjande  aktiviteter för externa aktörer.
- Arbetslivserfarenhet från samverkande roll inom offentlig myndighet, region eller kommun
- Eftergymnasial utbildning inom hälso- och sjukvård, socialtjänst eller krisberedskap/totalförsvar eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Meriterande:
- Erfarenhet från offentlig förvaltning på kommunal, regional eller nationell nivå.
- Erfarenhet av utredning och analys
- Erfarenhet av processledning
- Erfarenhet inom säkerhets-, stab- eller krisledningsarbete
- Körkort B

Personliga egenskaper:
Som person är du prestigelös och har en förmåga att samarbeta och inkludera andra. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad och drivande. Du bidrar både till en god arbetsmiljö och att arbetsgruppen når sina mål. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser

Villkor

Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 112-5376-2024
Kontakt
  • Jesper Folkeson, 010-2250101
Facklig företrädare
  • ST Statstjänstemannaförbundet, st-styrelsen.dalarna@lansstyrelsen.se
  • Saco-S, saco.dalarna@lansstyrelsen.se
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb