Länsstyrelsen Kronoberg, Landsbygdsavd, Enheten för veterinär och djurskydd

Länsstyrelsen Kronoberg är en statlig myndighet. Vi arbetar för ett mer hållbart Kronoberg där människor och företag växer tillsammans. Hos oss arbetar 220 engagerade medarbetare med kompetenser inom många olika expertområden. Vi genomför de uppdrag vi får från riksdag och regering och driver utveckling i länet i samverkan med olika aktörer. Vårt kontor ligger i centrala Växjö och för oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av tillit, öppenhet, ansvar och respekt.

Beskrivning

Landsbygdsavdelningen är en av fyra avdelningar på Länsstyrelsen och den leds av landsbygdsdirektören. Vi ansvarar för EU-stöd som areal- och djurbaserade stöd samt projekt- och investeringsstöd men också för veterinär- och djurskyddsverksamhet. Inom avdelningen finns fyra enheter med var sin enhetschef som leder det dagliga arbetet.

Du kommer att arbeta på enheten för veterinär och djurskydd tillsammans med flera djurskyddshandläggare, en byggnadskonsulent och två veterinärer som arbetar med djurskydd och andra kontroller inom livsmedelskedjan. Tjänsten är ett vikariat på cirka 1 år. 

Arbetsuppgifter

Som djurskyddshandläggare arbetar du med djurskyddskontroller av lantbrukets djur och sällskapsdjur.  Arbetsuppgifter:

 • planerade djurskyddskontroller
 • utredning av klagomålsärenden
 • uppföljning när brister konstateras
 • prövning av ansökan om tillstånd för djurhållning enligt djurskyddslagen.
 • ärenden inom lagen om tillsyn över hundar och katter kan förekomma

I din roll som myndighetsutövare ör det viktigt att du har ett professionellt förhållningsätt.

Vår verksamhet och våra behov förändras med tiden, vilket gör att du också kan få prova andra arbetsuppgifter inom Länsstyrelsen. Det kan till exempel bli aktuellt att arbeta med areal- och djurkontroller inom EU-stöden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning som agronom med husdjursinriktning eller biolog/lantmästare med tilläggsutbildning inom djurskyddsområdet, etologi- och djurskyddsutbildning eller miljö- och hälsoskydd med djurskyddskurser eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • goda kunskaper om och erfarenhet av bedömning och tolkning av djurskyddslagstiftningen utifrån nationell likriktning
 • B-körkort
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • god IT-kompetens i och vana att arbeta med dator som verktyg

Du bör helst ha yrkeserfarenhet från någon länsstyrelse avseende djurskyddskontroller av olika djurslag och gärna praktisk lantbrukserfarenhet. Erfarenhet och intresse av lantbrukets djur är speciellt meriterande.

Du kan snabbt sätta dig in i regelverk och IT-system, då tjänsten ställer höga krav på ett strukturerat arbetssätt, administrativ kompetens och vana att arbeta med dator som verktyg.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god social förmåga och kan bidra till en god arbetsmiljö hos oss. Du ska visa gott omdöme i djurskyddsfrågor i diskussioner med dina medarbetare. Du är kommunikativ och bra på att skapa goda relationer, såväl internt som externt. 

Villkor

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön med individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 112-2590-2024
Kontakt
 • Fredrik Holm, enhetschef, 010-2237000
Facklig företrädare
 • Anna-Stina Karlsson, Saco, 010-2237000
 • Anna Håkansson, Saco, 010-2237000
 • Stina Emriksson, ST, 010-2237000
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb