LÄNSSTYRELSEN I JÄMTLANDS LÄN, Enheten för lednings- och verksamhetsstöd

Länsstyrelsens cirka 300 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet. Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill tillvarata de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Enheten för lednings- och verksamhetsstöd är en av Länsstyrelsens sju enheter. Här arbetar vi med att ge stöd åt länsledningen samt övriga chefer och medarbetare i en bredd av frågor. Vi arbetar bland annat med verksamhetsutveckling och planering, ekonomi, upphandling, personalfrågor, kommunikation, säkerhetsfrågor, ärendehantering och intern service. Hos oss arbetar experter inom dessa områden som gärna delar med sig av sin kunskap.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare – tillsammans för en hållbar framtid!

Beskrivning

Nu söker vi en juristkollega till Rättsfunktionen som finns inom Enheten för lednings- och verksamhetsstöd. Att arbeta som jurist hos oss kommer ge dig en varierande vardag där du har en viktig roll att fylla såväl för medborgarna som för myndigheten. Du får kunskap och utveckling inom flera olika rättsområden med intressanta och utmanande frågeställningar med nära koppling till länet. Du får arbeta i en grupp med andra jurister och en chefsjurist och har möjlighet till både erfarenhetsutbyte och samarbeten. Du kommer att delta i utvecklingsarbetet på Rättsfunktionen och ha en nära samverkan med kollegor från andra enheter.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsens jurister arbetar inom ett stort antal rättsområden med råd och stöd i juridiska frågor inom Länsstyrelsens samtliga verksamheter. Utöver stödverksamheten handlägger och beslutar juristerna i egna ärenden med tyngdpunkt på frågor inom plan- och bygglagen, miljöbalken och markförvaltning (rennäringslagen). Länsstyrelsen är överprövande instans när kommunala beslut inom bland annat miljöbalken och plan- och bygglagen överklagas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur. kand- eller juristexamen och några års erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning. Du har tidigare arbetat med frågor som rör plan- och bygglagen eller miljöbalken. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt god vana av att bereda ärenden och självständigt fatta beslut. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med juridisk rådgivning och rennäringslagen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person behöver du ha stor personlig mognad, vara strukturerad och ha gott omdöme. Du behöver värna om samarbetet i gruppen och trivas med att arbeta aktivt med samverkansfrågor. Självklart delar du Länsstyrelsens värdegrund om att behandla alla med respekt, professionalitet och öppenhet.

Villkor

Tjänsten gäller ett vikariat om 6 månader med möjlighet till förlängning.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 3727-2024
Kontakt
  • Lovisa Falkesjö, 010-2253610
Facklig företrädare
  • Britta Munksten, Saco, 010-2253218
  • Marie Fastesson, ST, 010-2253429
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb