LÄNSSTYRELSEN I JÄMTLANDS LÄN, Djur- och miljöenheten

Länsstyrelsens cirka 300 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet. Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill tillvarata de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Djur- och miljöenheten är den av Länsstyrelsens sju enheter som arbetar med tillstånd, tillsyn och kontroll inom smittskydd, hälsa, livsmedel, foder och djurskydd. Vi jobbar även med tillsyn, prövning och tillsynsvägledning inom miljöbalkens områden, vattenverksamheter, vattenskydd, dammsäkerhet, miljöfarlig verksamhet, fiskodling, vindkraft, vattenkraft, förorenade områden mm. Våra medarbetare är exempelvis miljöskyddshandläggare, länsveterinärer och djurskyddshandläggare. Tillsammans har enheten en bred kompetens och kunskap som vi gärna delar med oss av.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare – tillsammans för en hållbar framtid!

Beskrivning

Miljöskyddsfunktionen med 17 medarbetare är en av två funktioner inom Djur- och miljöenheten. Våra arbetsuppgifter ligger inom miljöbalkens områden miljöfarliga verksamhet, vattenverksamhet och påverkan på naturmiljön. Men vi arbetar även med annan lagstiftning såsom Seveso- och minerallagstiftningen.

Vi söker en dammsäkerhetshandläggare som i huvudsak kommer arbeta med tillsyn och prövning med inriktning mot dammanläggningar.

Arbetsuppgifter

Som Dammsäkerhetshandläggare arbetar du med ärendehandläggning där du bedriver tillsyn av dammanläggningar och verksamhetsutövares dammsäkerhetsorganisation, skriver yttranden till andra myndigheter eller Mark- och miljödomstolen, granskar yttranden, rapporter och underlag. Du deltar i arbetet med regleringsbrevsuppdrag, tillståndsprövning och samverkar med andra länsstyrelsers dammsäkerhetssakkunniga. Du kommer även samverka med Länsstyrelsens beredskapsorganisation i dammsäkerhets- och översvämningsfrågor.

Du kommer ha många kontakter med markägare, kommuner, konsulter och andra myndigheter. Bland annat deltar du vid samråd med verksamhetsutövare och genomför tillsyn på olika verksamheter.

Vi vill gärna ta till vara på din kompetens och din bakgrund och därför kan även andra arbetsuppgifter ingå i arbetet. I tjänsten föreligger behov av viss flexibilitet då vi hjälper varandra vid ärendetoppar och vakanser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har teknisk eller naturvetenskaplig civilingenjörs examen inom vattenbyggnad, energiteknik, hydrologi, miljöteknik, geovetenskap eller liknande. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt har B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av dammsäkerhetsarbete inom myndighet, verksamhetsutövare eller som konsult.

Stor vikt läggs vid dina personliga kompetenser. Du behöver ha hög samarbetsförmåga då tjänsten innebär många möten med olika människor. Vi värdesätter också att du är lyhörd och smidig i din kommunikation såväl internt som externt. Du har ett gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. För att klara rollen krävs vidare att du är strukturerad och självgående för att kunna planera och genomföra arbetet effektivt.

Tjänsten kräver att du säkerhetsklassas.

Foto: Göran Strand

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 4094-2024
Kontakt
  • Sara Huss, funktionschef, 010-2253257
Facklig företrädare
  • Eva Ljungdahl, Saco, 010-2253604
  • Jenny Lind, ST, 010-2253338
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb