Länsstyrelsen Västra Götaland, Samhällsavdelningen, Kulturmiljöenheten

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner, näringsliv och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Länsstyrelsen har en bred verksamhet och en mycket viktig roll inom flera samhällsområden. Det gäller inte minst de högaktuella utmaningarna med regional tillväxt och att genomföra den gröna omställningen, utveckla det civila försvaret och vårda demokratin.

Länsstyrelsen är en regional statlig myndighet med cirka 1 000 trevliga och kompetenta medarbetare. Vi har verksamhet på flera orter i Västra Götaland men även i övriga Sverige i och med att vi ansvarar för IT-verksamheten till alla länsstyrelser.

Arbetsbeskrivning

Kort om oss: Kulturmiljöenheten består av funktionen för kulturmiljöprövning och funktionen för kulturmiljöförvaltning och ingår som en av sex enheter i samhällsavdelningen. Kulturmiljöenheten har drygt 20 medarbetare med placering på kontoren i Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

Är du utbildad inom kulturmiljövård med inriktning mot bebyggelse och trivs med en stor variation av arbetsuppgifter? Då kan vi erbjuda dig möjlighet att få arbeta brett med uppgifter över hela länet när vi nu behöver rekrytera en handläggare inom detta område.

I arbetet som kulturmiljöhandläggare med inriktning mot bebyggelse ingår bland annat att handlägga ärenden om byggnadsminnen och kyrkliga kulturminnen, tillstånds- och bidragsansökningar, att granska kommunal planläggning, att svara på remisser samt att lämna råd. I din vardag kommer du att ha kontakter med myndigheter, kommuner, företag, enskilda och andra verksamheter inom Länsstyrelsen.

Aktuella arbetsuppgifter inom denna tjänst handlar för närvarande om utmärkning av och planering för undanförsel av kulturegendom.

Placeringsorten är valbar mellan Göteborg, Vänersborg eller Mariestad.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Vi använder oss också av digitala möten när så är lämpligt.

Kvalifikationer

Krav

 • Du har relevant akademisk utbildning inom kulturmiljövård med inriktning mot bebyggelse.
 • Du har aktuell och relevant erfarenhet av kulturmiljöarbete från till exempel länsstyrelse, kommun, museum eller konsultverksamhet.
 • Du har B-körkort.

Meriterande

 • Erfarenhet från arbete med utmärkning av och planering för undanförsel av kulturegendom.
 • Erfarenhet från arbete med arkeologi eller kulturlandskapsvård.

Personliga egenskaper

 • Du har lätt att tänka utifrån helhet och sammanhang och kunna förklara det för andra i tal och skrift.
 • Du stimuleras av att arbeta i högt tempo och har förmåga att hitta rätt nivå för att nå resultat.
 • Du har god förmåga att bemöta människor och skapa öppna och förtroendefulla kontakter internt och externt.

Sist men inte minst: du har en positiv grundinställning och öppet sinne gentemot andra i din omgivning. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Övrig information

Du söker jobbet via denna länk: Ansök här

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer är inplanerade den 18–20 juni 2024.

Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Arbetstid: Dagtid måndag - fredag 40 timmar per vecka.
Ort Mariestad, Vänersborg eller Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 112-19464-2024 (3)
Kontakt
 • Mats Herklint, enhetschef, 070–1805263
Facklig företrädare
 • Pia Severinsson, SACO, 010-2244472
 • Martin Dahl, ST, 010-2244768
 • Kajsa Lackovic, SEKO, 0770-457900(växel)
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb