LÄNSSTYRELSEN I BLEKINGE LÄN

Länsstyrelsen Blekinge är en myndighet med brett ansvarsområde och spännande uppdrag. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med allt från miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat till civilt försvar, krishantering, kulturmiljö, fiske och landsbygdsutveckling.

Länet är en del av en expansiv Östersjöregion där det är nära till allt. Det gör det enkelt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och aktiv fritid. Vårt kontor ligger vackert vid vattnet i världsarvsstaden Karlskrona.

Vi arbetar för att nästa generation ska kunna leva i ett Blekinge där naturen, människorna och företagen mår bra. De beslut vi fattar i dag ska hålla även i framtiden. Vi finns här för Blekinge. Läs mer: www.lansstyrelsen.se/blekinge

Arbetsuppgifter

Jakthandläggarens huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra och handlägga ärenden rörande jakt och viltförvaltning, ersättningar och bidrag kring viltskador av fredat vilt. Älgförvaltningen utgör en stor del av det årliga arbetet men du handlägger också ansökningar om skyddsjakt, omregistreringar av fastigheter till älg- och kronhjortsskötselområden m.m.

Du är föredragande i Viltförvaltningsdelegationen och organiserar och förbereder inför möten.

Du kommer även att hantera olika typer av rapporter och remisser om vilt och ta emot samtal och e-post med olika frågor.

Du kommer löpande arbeta med olika typer av information till allmänhet, webb och föreningar. Vi har omfattande samverkan med andra länsstyrelser bland annat inom södra rovdjursförvaltningsområdet.

Arbete på kvällstid och helger kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning med lämplig inriktning för arbete inom viltförvaltning, som till exempel kvalificerad viltförvaltare med inriktning ekosystemtjänster, Skogsmästarprogrammet, Jägmästare eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten.

Jägarexamen är meriterande för att du ska ha en god och utökad förståelse för frågorna du ska arbeta med. Har du dokumenterad erfarenhet från att tidigare ha arbetat med liknande frågor är det också meriterande.

På grund av arbetets karaktär, där samarbete och konstruktiv dialog är grunden, fäster vi mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara en god kommunikatör, vara flexibel och gilla utmaningar i komplexa ärenden. För att lyckas med jobbet måste du vara bekväm i rollen som myndighetsperson. Det innebär att du är objektiv, saklig och serviceinriktad och kan hantera motstridiga intressen. Det är av stor vikt att du har en förmåga att se till helheten, både inom verksamhetsområdet och myndigheten.

Du behöver också vara en duktig administratör då handläggning i olika system förekommer

B-körkort är ett krav.

Villkor

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 112-2553-2024
Kontakt
  • Daniel Ottosson, 010-2240159
Facklig företrädare
  • Annika Lydänge, SACO, 010-2240173
  • Lisa Spjuth, ST, 010-2240120
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb