Är du registrator och har erfarenhet från offentlig verksamhet? Gillar du att samarbeta och arbeta i en verksamhet med många olika verksamhetsområden? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig!

Vad ingår i rollen?
Som registrator på Länsstyrelsens enhet för diarium och arkiv, arbetar du tillsammans med registratorskollegor mot samma mål, en skyndsam diarieföring med hög kvalité.

Vi hanterar hela myndighetens ärendeflöde, det är högt tempo och en otrolig bredd på frågorna. Det är ett spännande och utvecklande uppdrag. Utöver diarieföring hanterar du också utlämnande av allmän handling inklusive sekretessprövning.

Som registrator hos oss kommer du vara delaktig i att stötta verksamhetens handläggare i frågor som rör ärende- och dokumenthantering. Det här kan ske genom att hålla i utbildningar men också genom att ge service vid frågor och funderingar som kan dyka upp i vardagen.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan du behöva arbetsledas till andra arbetsuppgifter inom enheten, avdelningen eller på myndigheten. Detta då vi kan få tillfälliga uppdrag som snabbt ska lösas men också på grund av att vi är en krisberedskapsmyndighet. Det är således en förutsättning att du som person har intresse och förmåga att kunna arbeta på bredden när tillfälle ges.

Är du den vi söker?
För den här rollen vill vi att du har

  • registratorsutbildning alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig
  • gymnasieexamen
  • något års sammanhängande erfarenhet av att arbeta som registrator inom offentlig verksamhet
  • praktisk erfarenhet av sekretessprövning och utlämnande av allmän handling
  • hög IT-mognad.
  • vilja och förmåga att bidra till en god arbetsmiljö

För att du ska lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du är samarbetsvillig och tycker om att arbeta i grupp. Du har ett strukturerat och resultatinriktat arbetssätt. I rollen ingår det att hantera och förstå Länsstyrelsens breda uppdrag, detta då vårt arbetssätt baserar sig på att alla ska kunna helheten och således diarieföra frågor med en otrolig bredd. Du får saker ur händerna och kan driva såväl utveckling som förbättringsarbete. Du är bekväm med att prata inför såväl stora som små grupper.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som en självklarhet att du bidrar till ett gott samarbete och arbetsklimat.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av diarieföring i ärende- och dokumenthanteringssystemet Platina eller liknande ärende- och dokumenthanteringssystem
  • om du hanterat säkerhetsskyddsklassificerad information
  • om du har erfarenhet av att planera och hålla i utbildningar
  • erfarenhet av att arbeta på en statlig myndighet.

Mer om oss och rollen  
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Vi tillämpar som regel provanställning.

Vi är en grupp som består av 18 kollegor som strävar efter en effektiv och rättssäker ärendehantering. Vi är stolta över vår profession, det förväntar vi oss att du också är. Enheten leds av chef som utövar ett närvarande och tillitsbaserat ledarskap, med regelbunden uppföljning både enskilt och i grupp.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Som tillsvidareanställd på Länsstyrelsen i Stockholms län kommer du att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Så rekryterar vi  
Bifoga ditt CV och svara på ett antal urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Du behöver inte bifoga något personligt brev till den här ansökan. Intervjuer kommer genomföras löpande.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

Om du har frågor  
Frågor om rollen besvaras av rekryterande chef Lisa Kringsberg, tel. 010-223 22 14.

Fackliga kontaktpersoner är Mia Askerlund för SACO, tel. 010-223 15 35 och Björn Pettersson för ST, tel. 010-223 15 73.

Sista ansökningsdag: 2024-06-21
Referensnummer: 112-27204-2024

Välkommen med din ansökan!

Om Länsstyrelsen  
Länsstyrelsen Stockholm är en samlande kraft för en växande och hållbar huvudstadsregion. Genom att ta ansvar för helheten hittar vi vägar framåt i komplexa samhällsfrågor.

Helhetsbilden är en viktig utgångspunkt för oss när vi samverkar med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer. På regeringens uppdrag verkar vi också för att nationella mål får genomslag i vårt län. Hos oss finns experter inom många olika sakområden och vår samlade kompetens har en häpnadsväckande bredd. Här lär du dig något nytt varje dag.

Läs mer om oss på www.lansstyrelsen.se/stockholm/jobba-hos-oss.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb