LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Landsbygdsavdelningen, Enheten för lantbruksdjur

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad.

Beskrivning

Länsstyrelsen söker minst en handläggare till enheten för lantbruksdjur på landsbygdsavdelningen. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Kristianstad. Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Enheten för lantbruksdjur arbetar med offentlig kontroll enligt djurskyddslagen. Idag arbetar 15 - 20 medarbetare på enheten. Vi hanterar ett stort antal ärenden per år och utför planerade kontroller samt kontroller efter anmälan respektive ansökan. En del av våra ärenden hanteras även administrativt från kontor. Vi granskar även ritningar till nya djurstallar innan de byggs och slutbesiktigar de färdigbyggda stallarna. Arbetsrollen innebär bland annat att fatta olika beslut som bedöms nödvändiga utifrån gällande lagstiftning, både i fält och från kontor. Vi arbetar även för att genom information öka kunskap och medvetenhet om djurhållning, djurskydd och gällande lagstiftning hos länets djurhållare och andra aktörer. 

Arbetsuppgifter

Som handläggare kan dina arbetsuppgifter bestå både av handläggning från kontoret och arbete ute i fält i samband med djurskyddskontroller, exempelvis att skriva beslut och underrättelser, handlägga administrativa uppföljningar, ta emot anmälningar, kontrollera anmälningar från kontor, planera samt förbereda och genomföra kontroller i fält.

 Arbetet kan även komma att innefatta handläggning av ärenden gällande förprövning av stallbyggnader med stöd av djurskyddslagstiftningen, där granskning av ritningar och ansökningshandlingar med avseende på djurskydd, ventilation och brandskydd utgör en del. I arbetsuppgiften ingår även att besiktiga uppförda djurstallar innan de tas i bruk.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega samt verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

För att kunna arbeta som handläggare behöver du ha en relevant utbildning. Utbildningar som kan vara relevanta är lantmästarprogrammet, agronomprogrammet, etologi- och djurskyddsprogrammet, veterinärutbildning, biologutbildning eller miljö- och hälsoskyddsutbildning. Det är meriterande om du har utbildning som har gett dig kunskap om olika djurslag, olika former av djurhållning och regler kring djurstallar samt kunskap om djurskyddslagstiftningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av praktiskt arbete inom djurhållning. B-körkort är ett krav för anställningen.

Som medarbetare på Länsstyrelsen har du förmåga att ta initiativ och aktivt söka ansvar för arbetsuppgifter. I arbetet behöver du alltid ha ett gott bemötande och en motiverande inställning till djurhållare du möter. Du har en personlig mognad, är trygg i dig själv och kan skilja mellan det professionella och det personliga. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade och pressade situationer samt har en empatisk förmåga så att du kan sätta dig in i andras situationer och perspektiv. Arbetet medför att du måste kunna göra rätt avvägningar och prioriteringar, se sammanhang och ta ställning till långsiktiga konsekvenser vilket kräver ett gott omdöme. Du behöver även ha en god analytisk och organisatorisk förmåga, vara datorkunnig, bekväm med administrativt arbete samt kunna formulera dig väl i både tal och skrift. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är bra på att samarbeta och kommunicera med andra samt att du är hjälpsam gentemot dina kollegor och prioriterar enhetens samlade framgång före din egen.

 

Säkerhetsklassning

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

 

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här hittar du information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter. 

Här hittar du mer information om Länsstyrelsen Skåne. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 112-18469-24
Kontakt
  • Emma Thim, enhetschef, 010-2241673
Facklig företrädare
  • Lena Järkelid, Saco-S, 010-2241416
  • Kitty Lilja, OFR/S, P, O (ST), 010-2241262
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb