LÄNSSTYRELSEN I JÄMTLANDS LÄN, Naturvårdsenheten

Länsstyrelsens cirka 300 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet. Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill tillvarata de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Naturvårdsenheten är den största av länsstyrelsens sju enheter. Här arbetar vi bland annat med att med att bevara den biologiska mångfalden, främja friluftslivet, bilda och sköta om naturreservat, underhålla våra fjälleder, förvalta våra viltstammar, samt bedriva tillsyn och utfärda tillstånd. Hos oss arbetar experter inom dessa områden som gärna delar med sig av sin kunskap.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare – tillsammans för en hållbar framtid!

Beskrivning

Som naturbevakare hos oss kommer du vara en viktig del av en kompetent arbetsgrupp som arbetar med många olika delar av verksamheten. Naturbevakarna är geografiskt spridda över länet och utför enhetens arbetsuppgifter i fält. Som naturbevakare erbjuds du ett varierat och intressant arbete ute i fält med stora möjligheter att själv planera och utföra ditt arbete med stort eget ansvar.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår underhåll av statens ledsystem, skötsel av skyddade områden, rovdjursinventering, besiktning av rovdjursrivna tamdjur samt kontroll och tillsyn av jakt och fiske på statens mark inom renbetesfjäll med mera. Du kommer också vara en representant för Länsstyrelsen ute i fält i möten med allmänheten. I arbetet ingår också kontakter och samverkan internt inom Länsstyrelsen och externt med andra myndigheter, organisationer och samebyar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för arbetsuppgifterna lämplig utbildning, gärna inom biologi, viltförvaltning, skogsskötsel, byggsektorn, fjällturism eller fjällsäkerhet. Även annan utbildning kan vara aktuell beroende på vilka kunskaper du förvärvat där.  Du behöver ha praktiska erfarenheter av arbete i fält samt ha lokalkännedom i länet, särskilt i fjällområdena i Åre kommun.

B körkort och behörighet att framföra skoter är ett krav, samt kompetens att framföra terrängfordon på ett säkert sätt under olika väder- och terrängförhållanden. Du behöver kunna visa att du har god fysik och hälsa för att klara det ofta fysiskt krävande arbetet i fält. Du behöver också ha kompetens att självständigt planera, dokumentera och följa upp ditt och entreprenörers arbete. Du behöver ha goda kunskaper i att prata svenska och engelska. 

Det är meriterande med erfarenheter eller god förståelse av att arbeta på en myndighet eftersom det ställs höga krav på objektivitet i utförandet i av flera arbetsuppgifter. Likaså är det meriterande med språkkunskaper utöver svenska och engelska då vi möter personer från olika länder. Praktiska erfarenheter från byggbranschen är meriterande då arbetet innefattar en del byggande av broar, skötsel och uppförande av mindre byggnader i fjällmiljö med mera. Det är också meriterande om du har röj- och motorsågskörkort, utbildning eller annan kompetens i att inventera rovdjur, renskötsel, fjällsäkerhet och laviner. 

Du bör ha god datavana, bl.a. vana av att arbeta i Office-paketet och delta i videokonferenser och vara teknikintresserad då du kommer att använda en hel del teknik i ditt arbete. 

Som person är du trygg, har lätt för att skapa goda relationer och samarbeta med kollegor. Du är driven och beredd att jobba med fysiskt krävande arbetsuppgifter, både självständigt som i grupp. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och planerar ditt arbete med god framförhållning. Du har förmåga att prioritera och att hantera hög arbetsbelastning under perioder. Du tar ett stort ansvar för din arbetsmiljö och är medveten om dina egna förmågor när det gäller arbete i riskfyllda miljöer. Du har också förmåga att se din del i helheten och är hjälpsam när dina insatser behövs på annat håll än i ditt eget närområde. Du kan också hantera intressekonflikter på ett omtänksamt, smidigt och trevligt sätt men samtidigt visa hög integritet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Åre kommun
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 4981-2024
Kontakt
  • Bitti Jonasson, enhetschef, 010-2253608
Facklig företrädare
  • Anders Davidsson, Saco, 010-2253224
  • Therese Carlson, ST, 010-2253385
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-09

Tillbaka till lediga jobb