Länsstyrelsen Gävleborg, Avdelningen för landsbygd och djur

Vill du vara med och bidra till ett hållbart Gävleborg? Då är Länsstyrelsen Gävleborg arbetsplatsen för dig.

Nu söker vi en vikarie till enheten för djurskydd. Som djurskyddshandläggare kommer du att handlägga frågor inom enhetens ansvarsområde.

Ta chansen att söka ett roligt och utvecklande arbete!

Om jobbet

Djurskyddsarbetet på länsstyrelsen består av planerade kontroller, anmälningsärenden och uppföljningar, men även information och rådgivning om gällande lagstiftning till djurhållare och allmänhet. Arbetet innebär både arbete i fält och administrativ handläggning på kontoret.

En viktig del i arbetet är samtal med människor, via telefon eller på plats i samband med kontroll. I arbetsuppgifterna ingår även verkställighet av beslut i samband med omhändertaganden av djur. Detta innebär samarbete och samordning med polis, transportörer, veterinärer och djurhem. De varierande arbetsuppgifterna förutsätter att du har förmåga att skifta fokus flera gånger per dag.

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas och andra arbetsområden tillkomma, dels utifrån sökandes kvalifikationer, men också för att våra uppdrag förändras över tid.

Om dig

Du har relevant högskoleutbildning eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt som vi bedömer likvärdiga. Du har god förmåga att läsa och skriva på svenska samt god datorvana. Vidare bör du ha kunskap om djurskyddslagstiftningen och gärna viss erfarenhet av att arbeta med djurskyddskontroller samt vana av djur.

B-körkort krävs.

Vi ser gärna att du har kunskap om lantbrukets djur och djurhållning.

Det är meriterande om du arbetat på myndighet och har erfarenhet av att tillämpa förvaltningslagen. Det är även värdefullt för tjänsten att ha erfarenhet av arbetsuppgifter som innebär serviceinriktade möten med människor och/eller arbetsuppgifter som innebär att inhämta information från människor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Eftersom arbetsuppgifterna innebär rådgivning, kontroll och nära samarbete med kollegor är god kommunikations- och samarbetsförmåga viktig. Vi har ofta kontakt med upprörda människor, ibland i utsatta situationer och vi fattar beslut som kan uppfattas som ingripande i människors liv. En personlig mognad samt att du som person är lugn, stabil och kontrollerad även i stressade eller pressade situationer är därför ett krav. 

För att lyckas i rollen krävs även att du som person är självgående och har ett strukturerat arbetssätt. Att arbeta på en myndighet innebär en ständig förändrings- och utvecklingsprocess, varför du också bör ha god anpassningsförmåga.

Vill du vara med och påverka framtiden i Gävleborg och vara en del av oss? Välkommen med din ansökan senast den 25 juni.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-05-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 4702-2024
Kontakt
  • Anna-Maria Sjöblom Östlund, 010-2251219
Facklig företrädare
  • Karin Gadde Jennische, Saco, 010-2251571
  • Agneta Eriksson, ST, 010-2251331
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb