Länsstyrelsen i Hallands län, Naturvårdsenheten

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 230 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland.

Naturvårdsenheten består idag av 48 medarbetare som arbetar inom olika sakområden. I enhetens uppdrag ligger att nå miljökvalitetsmålen och bidra till en hållbar utveckling i länet. Enheten har bland annat uppdrag att skydda natur, förvalta länets naturreservat och Natura 2000-områden, värna vattenkvaliteten, förvalta rovdjur samt att göra åtgärder för hotade arter. Enheten stöttar också övriga enheter på länsstyrelsen med naturvårdskompetens.

En medarbetare inom reservatsförvaltningen är för tillfället tjänstledig, därför tar vi nu in en vikarie.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i den grupp på tio personer som arbetar med vård och förvaltning av naturreservat. Dina arbetsuppgifter kommer i första hand vara att utifrån gällande skötselplaner prioritera, planera, upphandla och genomföra skötselåtgärder i första hand med fokus på våtmarker och hävdade marker. Arbetsuppgifterna kräver god kunskap om våtmarker och hävdade marker, deras naturvärden och arter, men även om olika skötselmetoder.

I arbetet ingår täta kontakter med entreprenörer, djurhållare, markägare och allmänhet men även med andra myndigheter/organisationer och media. Vid enstaka tillfällen kan krav ställas på arbete utöver ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk examen inom relevant område så som biolog, naturvårdsbiolog/ranger, agronom eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.

Erfarenhet av arbete med förvaltning av skyddade områden, ses som särskilt meriterande för denna tjänst. Erfarenhet av att leda arbeten med entreprenadmaskiner (grävning, schaktning och liknande), liksom goda kunskaper om det halländska landskapets naturvärden är också meriterande

Tidigare erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning, företrädesvis administration och förvaltning av skyddade områden, upphandling samt kunskaper om GIS (ArcGIS) är också meriterande.

Som person ska du ha en god förmåga till problemlösning, god administrativ förmåga och lätt för att skapa förtroendefulla kontakter. Vidare ska du kunna arbeta självständigt mot uppsatta mål och ha lätt för att samarbeta med andra. Arbetet kräver även att du har en utvecklad förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort erfordras för denna tjänst.

Övrigt

Vi kan erbjuda:

  • En spännande arbetsplats med bred kompetens
  • En möjlighet att bidra till viktiga samhällsuppdrag
  • Möjlighet till distansarbete om verksamheten tillåter
  • Friskvård med friskvårdstimme.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till och med 2024-12-31.

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Ansökan till tjänsten görs via vårt rekryteringssystem.

Vi har aktivt valt media för annonsering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 112-4886-2024
Kontakt
  • Henrik Martinsson, enhetschef, 010-2243000
  • Henrik Malm, reservatsförvaltare, 010-2243000
Facklig företrädare
  • Jennie Thronée (Saco-s), 010–2234000
  • Mats Blomberg (ST), 010–2234000
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb