LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Avdelningen för verksamhetsstöd, HR-enheten

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad.

Beskrivning

Länsstyrelsen söker en HR-specialist till HR-enheten på avdelningen för verksamhetsstöd.

I dagsläget består enheten av sju ordinarie medarbetare samt HR-chef och arbetar med att stödja organisationen och våra chefer i frågor som omfattar hela HR-området. Du är placerad på vårt kontor i Malmö, men vi har även kontor i Kristianstad. Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega samt verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

På Länsstyrelsen arbetar över 40 chefer som genom sina medarbetare leder och utvecklar vår verksamhet. Vår HR-enheten hanterar både operativa och förvaltande uppgifter, samt arbetar med utvecklingsfrågor. Mixen i denna blandning av uppgifter kan förändras över tid utifrån aktuellt behov inom organisationen.

I din roll som HR-specialist fungerar du som en tydlig representant för arbetsgivaren. Ditt uppdrag är att stödja våra chefer i deras chefsuppdrag och att säkerställa, förvalta och utveckla myndighetens HR-processer, inklusive arbetsgivar- och lönepolitik.

Som HR-specialist hos oss kommer du att leda kort- och långsiktiga utvecklingsprojekt inom HR-området. Det handlar bland annat om arbetssätt och kulturella förskjutningar. Ditt arbete med förändringsleding är särskilt viktigt i ljuset av en föränderlig omvärld, nya uppdrag och en snabb teknisk utveckling som kräver anpassningar.

Du kommer även arbeta brett inom HR-området. Detta innebär tillämpning av lagar och avtal inom arbetsrätt, hantering av arbetsmiljöfrågor, chefsrekrytering samt samverkan med våra fackliga organisationer. Genom dessa uppgifter lär du känna Länsstyrelsen Skånes organisation och verksamhetsområden.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har akademisk examen på lägst kandidatnivå med huvudsaklig inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor alternativt annan utbildningskombination som vi bedömer som relevant utifrån rollen som HR-specialist. Du har lång erfarenhet av HR-arbete med minst fem års erfarenhet på kvalificerat nivå inom HR-området.

Vi vill att du har bred erfarenhet av att hantera arbetsmiljöfrågor av varierande karaktär, är skicklig på att tolka och tillämpa arbetsrättslig lagstiftning och kollektivavtal samt har erfarenhet av alla steg i rekryteringsprocessen. Du har gedigen erfarenhet av projekt-/förändringsledning och har en förmåga att snabbt förstå och navigera inom komplexa organisationer. Det är meriterande om du har erfarenhet från offentlig förvaltning.

Du behöver ha en väl utvecklad kommunikationsförmåga och kunna kommunicera väl på svenska i både tal och skrift. Du är en tydlig arbetsgivarrepresentant, har en stor vana av att stötta cheferna i deras chefsroll och att företräda HR i större sammanhang. Vi ser det som viktigt att du kan arbeta väl tillsammans med andra, internt inom HR-enheten men också med andra resurser inom myndigheten inklusive fackliga representanter.

Du behöver kunna hantera många uppgifter samtidigt och att till stor del självständigt kunna anpassa dig till skiftande prioriteringar. Som HR-specialist kommer du att ha en avgörande roll i att driva och utveckla HR-processer och stödja myndighetens utveckling mot nya arbetsmetoder och teknologier, vilket är avgörande för både medarbetarnas trivsel och organisationens effektivitet.

Svenskt medborgarskap är ett krav.

Säkerhetsklassning

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

 

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här hittar du information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter. 

Här hittar du mer information om Länsstyrelsen Skåne. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 112-20517-24
Kontakt
  • Ola Garmer, HR-chef (semester 24/6 - 28/7), 010-2241336
Facklig företrädare
  • Esmaeil Salehi, OFR/S, P, O (ST), 010-2241622
  • Marcus Tell, Saco-S, 010-2241668
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb